Kâr amacı gütmeyerek gençlere verdiği bilim ve inovasyon eğitimleriyle akıllı baston ‘WeWalk’, ‘Twin Bilim Seti’, yüzer güneş enerji sistemi ‘Hydrosolar’ gibi dünya çapında ses getiren icatlara ön ayak olan YGA, şimdi de teknolojiyi seven kadınlara odaklandı. Bunun için yine ücretsiz ‘Up School’ online eğitim projesi başlatan YGA’da hedef kadınların bilişimin her alanında söz sahibi olması.
Gençlere bilim ve teknolojiyi sevdirmek ve her birine liderlik ruhu aşılamak için kurulan Young Guru Academy (YGA) kısa sürede dünya çapında ödüller getiren icatlara ön ayak oldu.
Bunların başında akıllı baston ‘WeWALK’, 200 bin çocuğa ulaşan ‘Twin Bilim Seti’, ilk yüzer güneş enerjisi sistemi ‘Hydrosolar’, 180 bin engellinin sosyal hayata eşit katılımını sağlayan mobil uygulama ‘Hayal Ortağım’, dünyayı en iyi rehberlerin sesiyle keşfetmenizi sağlayan seyahat uygulaması ‘PİRİ’ ve görme engellilerin kapalı alan ve toplu taşımada hayatını kolaylaştıran ‘PoiLabs’ girişimleri geliyor.
SOSYAL KALKINMA
YGA şimdi de kadınların teknolojide istihdamını artırmak için ‘UP School’ adlı bir sosyal kalkınma projesi başlattı. Çünkü teknoloji alanında çalışanların sadece yüzde 9’u kadın. UP School’a 22-30 yaş arası; matematik, istatistik, mühendislik okuyan ya da bu bölümlerden mezun olan kadınlar başvurabiliyor. Burada online ve ücretsiz olarak robotik süreç otomasyonu ve veri bilimi eğitimleri verilecek. Özetle teoriden ziyade yoğun pratik içeren eğitimler sunulacak.
İSTİHDAM TAKİBİ
Alanında uzman eğitmenler, dersleri canlı şekilde anlatıyor. Sorular da yine interaktif bir şekilde sorulup yanıtlanıyor. Başvurular upschool.io sitesinden yapılıyor. Başvuru süreci de yine e-mail üzerinden takip ediliyor.
YGA, programa katılan öğrenciler ya da yeni mezunlar için daha sonra iş görüşmeleri de ayarlıyor. Bu süreç, işe yerleşilene kadar da takip ediliyor. Eğitimler, CV hazırlama, mülakatlara hazırlık gibi içeriklerle de destekleniyor.
AZİZ SANCAR DA VAR
Young Guru Academy (YGA) her yıl 50 binin üzerinde lise ve üniversite öğrencisinden başvuru alıyor. 5 aşamalı mülakatla 50 kişi seçiliyor. Seçilen kişiler YGA liderlik programında Nobelli Prof. Aziz Sancar, Ali Koç, Faruk Eczacıbaşı, Prof. Mehmet Toner, Prof. Kristi Raube, Prof. Doğan Cüceloğlu gibi isimlerden girişimcilik üzerine eğitimler alıyorlar. YGA’nın özkaynağını; kitlesel fonlama ile 20 bini aşkın bireysel destekçi, 50’nin üzerinde stratejik hayal ortağı, uluslararası firma ve YGA mezunlarının sürdürülebilir bir YGA için kurdukları girişimler oluşturuyor.
DÜNYAYA İLHAM VERECEK
YGA Kurucusu Sinan Yaman, “Geleceğe teknoloji temelli girişimler yön verecek. Bu özgün ekonomik ve sosyal kalkınma modeli dünyaya ilham verecek” derken, YGA Mezunu ve UP School Kurucu Ortağı Mina İlköz ise “Hayalimiz Türkiye’de ve dünyada teknolojide rol model kadın liderler yetiştirmek. Kendini geliştirmek ve kariyerlerine bu alanda başlamak isteyen 22-30 yaş arası kadınların başvurularını dört gözle bekliyoruz” diye konuştu.