Murat GülderenİOS 18 rehberi

HABERİ PAYLAŞ

İOS 18 rehberi

Apple, kısa bir süre önce iOS 18’in final sürümünü kullanıma sundu. Bu yeni sürüm, yapay zeka destekli özellikler, kendi zevkinize göre kişiselleştirme seçenekleri, daha hızlı web taraması deneyimi, üst düzey grafik yazılımları ve daha detaylı sağlık veri analizi gibi birçok özelliğiyle iPhone deneyimini üst seviyeye taşıyor. Yani iPhone’unuz artık ihtiyaçlarınızı daha iyi anlayacak ve size özel önerilerde bulunacak. İşte iPhone’u dönüştüren iOS 18 ile gelen yeni özellikler...

ZEKA KÜPÜ SİRİ

Kişisel sesli asistan Siri’nin yetenekleri yapay zeka ile güçlendirildi. Yeni Siri artık daha sezgisel ve karmaşık komutları işleyebiliyor, internette aramaları daha doğru yapabiliyor, alışkanlıklarınıza göre öneriler sunuyor, metinleri özetliyor, sürekli bir şeyler öğreniyor ve daha zengin dil algılaması yapabiliyor.

Haberin Devamı

İOS 18 rehberi

FOTOĞRAF KOLEKSİYONU

Yapay zeka destekli ‘Koleksiyonlar’ özelliği, fotoğraf arşivinizi görsel kütüphane haline getiriyor. Fotoğraflar, ‘son günler’, ‘kişi’, ‘evcil hayvan’ ve ‘geziler’ gibi temalara göre otomatik olarak düzenleniyor. Bu sayede fotoğraflarınız, düzenli kategorilere ayrıldığı için saniyeler içerisinde bulunuyor.

İOS 18 rehberi

ANİMASYONLU MESAJLAR

Mesajlaşma deneyimini daha keyifli hale getirmek için animasyonlu mesajlar özelliği geliştirildi. Bu özellik sayesinde artık sadece metinlerinizi biçimlendirmekle kalmayıp, tüm mesajlarınıza hareket ve eğlence katabilirsiniz. Parıldayan, zıplayan, dönen, büyüyen ve küçülen gibi birçok farklı efekt arasından seçim yapabilirsiniz.

İOS 18 rehberi

SONRA GÖNDER

Mesaj göndermek için geç bir saatse veya bildiriminiz unutulmayacak kadar önemliyse mesajlarınızı belirlediğiniz saatte gönderilmesi için planlayabiliyorsunuz. Örneğin önemli bir kutlama mesajı, doğum günü tebriği veya iş ile ilgili bir bildirim gibi tam saatinde gönderilmesi gereken mesajlarınızı önceden hazırlayabilirsiniz.

SAFARİ SİZDEN ÖNCE OKUYOR

Yeni Safari, siz bir yazı okurken o sayfadaki önemli bilgileri otomatik olarak algılıyor ve siz gezinmeye devam ederken bu bilgileri küçük bir ekranla öne çıkarıyor. Örneğin bir müzik grubunun biyografisini okuyorsunuz. Safari, bu sayfayı tararken otomatik olarak grubun adını, üyelerini, albümlerini ve konser tarihlerini algılıyor. Daha sonra, sayfanın sağ tarafında veya alt kısmında küçük bir panel açıyor.

Haberin Devamı

İOS 18 rehberi

KUSURSUZ OYUN

Artık oyun oynarken kusursuz bir performans elde etmek için arka planda çalışan uygulamalar ve işlemler en aza indiriliyor. Yani cihazın işlem gücü oyuna yönlendiriliyor. Daha düşük gecikme hızıyla oyunlar daha akıcı, kesintisiz ve canlı hale geliyor.

MİSAFİR ERİŞİMİ

Bu da evinizdeki bazı sistemleri dışarıdan gelen kişilere belli zamanlarda kullanma izni vermenizi sağlayan bir özellik. Örneğin, misafirleriniz, sizin belirlediğiniz saatlerde garaja arabalarını park edebilsinler diye garaj kapısını uzaktan açabilirler. Bu özellik sayesinde ayrıca misafirlerinize evinizin kapısını açma yetkisi de verebilirsiniz.

İOS 18 rehberi

KİŞİSEL SAĞLIK

iOS 18, Apple Watch ile entegre çalışarak uyku düzeninizi, duygusal durumları ve stres seviyesini daha iyi takip etmenizi sağlıyor. Uyku aşamaları, kalp ritmi ve uyandırma zamanı gibi verileri analiz ederek, kişiselleştirilmiş uyku önerileri sunuyor. Ayrıca adet döngüsü ve doğurganlık takibi daha detaylı hale getirildi.

Haberin Devamı

NASIL YÜKLENİR?

Güncelleme işlemi sırasında cihazınızın kapanmaması için bataryanızın en az yüzde 50 dolu olduğundan emin olun. İşlem, zaman aldığı için Wi-Fi’ye bağlanın. Telefonunuzun Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme kısmına gidin. ‘Şimdi Yükle’ye basın ve talimatları izleyin. Herhangi bir sorun yaşamamak için önemli verilerinizi iCloud veya bilgisayarınıza yedeklemeyi unutmayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder