Murat GülderenKOBİ’ler Azerbaycan'da ihracat rekoru kırdı

HABERİ PAYLAŞ

KOBİ’ler Azerbaycan'da ihracat rekoru kırdı

Son bir yılda Türk satıcıların 30 milyon ürününü Azerbaycanlı müşterilerine teslim eden E-ticaret sitesi Trendyol, başkent Bakü’de ofis açtı. Trendyol Grubu CEO’su Erdem İnan, Türk KOBİ’lerin ürettiği ‘Made in Türkiye’ etiketli ürünler sayesinde, hedeflerin üzerinde sonuçlar aldıklarını ifade ederek, “Azerbaycan’da son 1 yılda işletmelerimiz, 10 milyondan fazla sipariş aldı. Günde 40 bin paket ürün Azerbaycan’a gönderiliyor. 2028 yılında Azerbaycan için hedefimiz 60 milyon adet sipariş, 3 milyon müşteri ve 1 milyar dolarlık ticaret hacmi” dedi.

Haberin Devamı

MODA VE EV TEKSTİLİ

Bakü ofisi ile birlikte Azerbaycan hedeflerini büyüttüklerini belirten İnan, şöyle devam etti: “10 milyon nüfuslu ülkede 1.5 yılda 2 milyon müşteriye ulaştık. Bakü ofisimiz, Azerbaycan’da daha fazla derinleşmemize, pazarın potansiyelini en iyi şekilde açığa çıkarmamıza büyük katkı sağlayacak. Üreticilerimiz, esnaf ve KOBİ’lerimizle birlikte buradaki yatırımlarımıza devam edip operasyonlarımızı genişletmeyi sürdüreceğiz. Şu an ağırlıklı olarak moda ve ev tekstili kategorilerinde hizmet verdik. Azerbaycan’ın en büyük influencer ekosistemini kurduk. 5000 influencer ile aktif şekilde çalışıyoruz.”

KOBİ’ler Azerbaycanda ihracat rekoru kırdı

KÖRFEZ’DE HIZLI BÜYÜME

Pek çok farklı coğrafyada yürüttükleri e-ihracat faaliyetlerini de değerlendiren İnan, şirketin yurtdışında yaklaşık 6 milyonun üzerinde müşteriye ulaştığını söyledi. İnan, şöyle konuştu: “2023 yılından bu yana da satıcılarımız 2 milyar dolarlık toplam ihracat hacmi yarattı. Bulunduğumuz tüm pazarlarda esnaf ve KOBİ’lerimizin yüksek performansını görüyoruz. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Bahreyn ve Umman’dan oluşan Körfez bölgemizde sevk edilen ürün adetleri ve ürün satışları ile her ay kendi rekorumuzu yeniliyoruz. Yıl sonu için bu pazarda 1.6 milyar dolar ihracat hacmine ulaşmayı amaçlıyoruz.”

KASIM İNDİRİMLERİ

Erdem İnan, yılın en büyük indirimlerinin yaşandığı kasım ayı ile ilgili de yaptıkları hazırlıkları şöyle anlattı: “Bu sene 3 farklı coğrafyada birden kasım kampanyaları gerçekleştireceğiz. Satıcılarımızın işlerini sadece Türkiye değil var olduğumuz tüm coğrafyalarda büyütmek istiyoruz.” Öte yandan Trendyol, Bakü’de gerçekleşen inovasyon zirvesi InMerge Innovation Summit’in ana destekçileri arasında yer aldı. Zirve kapsamında Inmerge Ventures adı altında bir girişim sermayesi fonu da kuruldu. Fon, Azerbaycan ve bölgedeki teknoloji girişimlerine destek olacak.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder