Mustafa BakacakDeniz ve kıyılarda plastik kirliliğiyle mücadele
HABERİ PAYLAŞ

Deniz ve kıyılarda plastik kirliliğiyle mücadele

Antalya’da, deniz ve kıyılardaki plastik kirliliğini azaltmak, bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla geçen yıl başlatılan ‘Plastiksiz Kıyılar, Plastiksiz Sular’ projesinin ikinci ayağının ilk etkinliği bugün Konyaaltı sahilinde yapılacak.

Deniz ve kıyılarda plastik kirliliğiyle mücadele

Ekolojik Araştırmalar Derneği, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla yapılan projede, bu yıl tek kullanımlık plastik ürünlerin zararlarına dikkat çekilecek. Mavi bayraklı halk plajlarında 35 gönüllü genç ile etkinlikler düzenlenecek, sahil ve deniz temizliği yapılacak. Konyaaltı Halk Plajı’nda 30 Haziran’a kadar sürecek etkinlikler; Belek Halk Plajı (3-7 Temmuz), Lara Halk Plajı (4-8 Eylül) ile devam edecek.

Haberin Devamı

Deniz ve kıyılarda plastik kirliliğiyle mücadele

YALNIZ DEĞİLSİN PROJESİNE BÜYÜK ÖDÜL

Finike Belediyesi’nin yardıma ihtiyacı olan herkese destek olmayı hedefleyen ‘Yalnız Değilsin’ projesiyle pandemiden bugüne ilçe nüfusunun 5 katı insana ulaşıldı. Bu güzel proje anlamlı bir ödülle taçlandırıldı. Proje; Uluslararası Cittaslow Birliği’nin düzenlediği ve 300 Cittaslow kentinin katıldığı yarışmada Sosyal Dayanışma alanında birinci oldu. Ödül, İtalya’da düzenlenen törende Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi’ye takdim edildi. Geyikçi, projenin ödülle onurlandırılmasının büyük bir motivasyon kazandırdığını dile getirdi.

Deniz ve kıyılarda plastik kirliliğiyle mücadele

MURATPAŞA’DAN BAĞIMSIZ ATIK TOPLAYICILARI PROJESİ

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, ödüllü geri dönüşüm projesi Çevreci Komşu Kart’ın ardından atık toplayıcılarını koordine edecek, atıkları ekonomiye kazandıracak, çevre kirliliğini önleyecek Bağımsız Atık Toplayıcıları Projesi’ni başlattı. İlk olarak nüfusun yoğun olduğu 20 noktaya kimlik kartı, kredi kartı ve NFC özellikli cep telefonuyla çalışan atık toplama konteyneri yerleştirilecek. İlçede kayıtlı 55 atık toplayıcısı kartlarını okutarak, belirlenen noktalardaki konteynerlerden ayrıştırılmış atıkları alabilecek.

Deniz ve kıyılarda plastik kirliliğiyle mücadele

BAŞKENTLİ ÜRETİCİYE HAYVAN YIKAMA DESTEĞİ

Başkentli çiftçilere tohum, mazot, fide gibi çeşitli desteklerde bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni hizmetiyle hayvan üreticilerinin yüzünü güldürdü. İlaçlı, basınçlı ve püskürtmeli küçükbaş hayvan yıkama makinesiyle hizmet verilmeye başlandı. Ağılların kapısına kurulan makineden hayvanların geçişi sırasında ilaçlı suyun püskürtülmesiyle parazitlerden temizlenmesi sağlandı. Ekipler, kısa sürede dört mahallede toplam 2 bin 511 küçükbaş hayvanı yıkadı.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder