Mustafa BakacakElma sevenlerin şehrinin ilk fuarı

HABERİ PAYLAŞ

Elma sevenlerin şehrinin ilk fuarı

Tarih boyunca hep tarım ve meyvecilik üretimiyle anılan, Philomelion adıyla kurulduğu dönemden bu yana elma sevenler şehri olarak tanımlanan Konya Akşehir’de ilk kez Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı düzenlendi.

Elma sevenlerin şehrinin ilk fuarı

14-17 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen fuar, sektörün öncü firmalarıyla üreticiyi buluşturdu. Fuarda, tarımsal faaliyetleri kolaylaştıracak, daha fazla verim alınmasını sağlayacak teknolojik ekipmanlar tanıtıldı. Akşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Nuri Köksal, 34 kırsal mahallenin sorunlarını yerinde tespit edip çözüme kavuşturacak Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nü hizmete açarak seçim vaatlerinden birini daha hayata geçirdi.

Haberin Devamı

Elma sevenlerin şehrinin ilk fuarı

KAYSERİLİ KADIN ÜRETİCİYE TAVUK DESTEĞİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ‘Tavuklar Bizden Üretim Sizden’ sloganıyla serbest sistem yumurta tavukçuluğunun yaygınlaştırılması projesini başlattı. Proje kapsamında kırsal kesimde oturan kadın üreticilerden, her birine 10’ar adet olmak üzere 1000 aileye 10 bin yarka (ferik) cinsi yumurta tavuğu dağıtıldı. “Hanımefendileri bu projeyle teşvik ediyor, üreten olmalarını sağlıyoruz” diyen Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, dağıtılan tavukların 120 günlük olduğunu ve bir ay içinde yumurtlayacaklarını açıkladı.

Elma sevenlerin şehrinin ilk fuarı

ÇAYCUMA’DA ULUSLARARASI TENİS TURNUVASI HAZIRLIĞI

Zonguldak’ta iki ay önce Çaycuma Kaymakamlığı görevine atanan Adem Kaya, ilçede tenis kortlarının olmamasını büyük bir eksiklik olarak gördüğünü dile getirmişti. Bu eksikliğin giderilmesi için harekete geçen Kaymakam Kaya’nın girişimiyle ilçedeki spor olanaklarını genişletme amacıyla hazırlanan proje kapsamında, tenis kortlarının yapımına başlandı. Kaymakam Kaya, tenis kortlarının tamamlanmasının ardından uluslararası turnuvaların Çaycuma’da düzenlenmesi için çalışma başlatacak.

Elma sevenlerin şehrinin ilk fuarı

NEVŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN GENÇLERE ÖZEL OFİS

Nevşehir Belediyesi, öğrencilerin sosyal yaşamlarına katkı sağlamak ve derslerine daha fazla zaman ayırmalarına destek olmak amacıyla Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kampüsü içerisinde gençlik ofisi açtı. Öğrenciler, ders çalışabilecekleri ofiste ücretsiz bilgisayar ve internet hizmetinden faydalanabilecek. Belediye Başkanı Rasim Arı, ofiste gençlere dinlenerek kaliteli zaman geçirebilecekleri imkânlar da sunacaklarını belirtti.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder