Mustafa BakacakEskişehir el ele verip çocukları kurtardı

HABERİ PAYLAŞ

Eskişehir el ele verip çocukları kurtardı

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, 9 Ekim 2023’te il genelinde kavşaklarda çocukların cam silmesini, mendil satmasını, dilencilik yapmasını yasaklayan bir karar aldı. Emniyet, jandarma ve zabıta ekipleri denetimleri sıklaştırdı.

Eskişehir el ele verip çocukları kurtardı

Bununla birlikte çocukları sokaktan kurtarıp okula kazandırmak, suça bulaşmalarını önlemek amacıyla da bütün kurum ve kuruluşların katılımıyla çalışma başlatıldı. Vali Aksoy, kararlı bir şekilde sürdürülen çalışmayla bir yılda 193 çocuğun sokaktan kurtarıldığını, 121’inin eğitime kazandırıldığını açıkladı. Vali Aksoy, Eskişehir halkının dilenen çocuklara yardım yapmayarak, onlardan bir şey satın almayarak bu çalışmaya destek verdiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Eskişehir el ele verip çocukları kurtardı

İLK IŞIKLANDIRILAN CADDE YENİDEN IŞILDAYACAK

Antik Çağ’da geceleri meşalelerle aydınlatıldığı için dünyanın ilk ışıklandırılan yolu unvanını alan Hatay Antakya’daki Kurtuluş Caddesi (Herod Caddesi) restorasyon çalışmalarıyla yeniden ayağa kaldırılıyor. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan şehrin tarihi zenginliğinin simgelerinden olan cadde üzerindeki 409 adet tescilli yapı yeniden ihya, inşa ve imar ediliyor. Ayrıca yürüyüş yolları, aydınlatma elemanları ve kent mobilyalarıyla cadde yeniden o eski ihtişamına kavuşacak. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, çalışmaları yerinde inceleyip proje süreciyle ilgili bilgi alıyor.

Eskişehir el ele verip çocukları kurtardı

KÜÇÜKÇEKMECE’DEN ÜCRETSİZ ‘ANNE TAKSİ’ HİZMETİ

Küçükçekmece Belediyesi, anneler ile anne adaylarının ev ve hastane arası ulaşımını sağlamak amacıyla ‘Anne Taksi’ projesini hayata geçirdi. Belediye Başkanı Kemal Çebi, desteğe ihtiyaç duyan anne ve anne adayları için hazırladıkları projeyi, İstanbul’da taksi bulamayan bir kadının bindiği metrobüste doğum yaptığı görüntülerle gündeme gelmesinin ardından hızlandırarak devreye aldıklarını açıkladı. Anne taksi hizmetinden yararlanmak isteyenler, 444 4 360 /2663 numaralı telefonu arayarak taksi randevularını oluşturabilecek.

Eskişehir el ele verip çocukları kurtardı

ALANYA’YA EKO OKULLAR PROJESİ TEŞEKKÜRÜ

Alanya Belediyesi, dokuz yıldır sürdürdüğü Eko Okullar Projesi’yle daha yeşil, iklime uyumlu ve dış mekanlarda uygulamalı eğitim için uygun çocuk dostu alanlar oluşturarak öğrenme ortamlarını iyileştiriyor. Bu eğitim öğretim yılında Alanya’dan programa katılan 37 okulda uluslararası standartta bir çevre eğitimi programı uygulanacak. Okullarda çevre bilincinin artırılması hedeflenen proje, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından teşekkür sertifikasına layık görüldü.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder