Nedim ŞenerFETÖ’nün siyasi ayağı

HABERİ PAYLAŞ

FETÖ’nün siyasi ayağı

“Sadece TSK’da ismi belirlenmiş en az 15 bin FETÖ iltisaklı isim var” dediğimizde en ufak tepki vermeyen siyasetçiler, kısır bir “FETÖ’nün siyasi ayağı” tartışması yapıyorlar. Oysa tüm partiler dönüp içlerine baksa FETÖ’nün siyasi ayağını görecekler. Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in, İP Ordu Belediye Başkanı adayı yapılması bu tartışmayı bir kez daha gündeme getirdi. Tek başına bir kişiye “FETÖ’nün siyasi ayağı” demek doğru değil. Bir örnek olarak bakıldığında iddiaya göre Şahin, şantaj ile FETÖ’nün hizmetine girmiş birisi. Bu onu “FETÖ’nün siyasi ayağı” yapmaz, yapsa yapsa esiri yapar. Nitekim, Cumhurbaşkanı Erdoğan 17/25 Aralık 2013 operasyonlarından sonra FETÖ’cülerin yanında saf tutan eski arkadaşı için şunları söylemişti; “Hele hele bunların içerisinde bir tanesi var ki benim yaklaşık 45 yıllık beraber olduğum, tanıdığım, bildiğim birisi, onun da şantaj kasetleri var. Onu da açıklayacaklar diye korkarak gitti, biliyorum.”

Haberin Devamı

FETÖ’nün siyaset ile ilişkisi bürokrasi içindeki yapılanmasından farklıdır. FETÖ ile organik bağlantısı olan siyasetçiyi saymaya kalkın, iki elin parmağını geçmez. FETÖ iktidarda hangi parti olursa olsun onunla işbirliği yapar. Her renge bürünür Onun siyasi rengine büründür. TBMM FETÖ 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu Raporu’nda, FETÖ’nün gelişim aşamaları şöyle sıralanmıştı;

✔1970 öncesi örgütün kuruluş aşaması,

✔1970’ler örgütün temellerinin atılması,

✔1980-1983 Yılları (Sıkıyönetim Dönemi: Tedbir Dönemi),

✔1983-1989 Yılları (Özal Dönemi: Kitleselleşme ve Siyasete Nüfuz Dönemi),

✔1990’lı Yıllar (Koalisyonlar Dönemi: Şirketleşme ve Yurtdışına Açılma),

✔2000’li Yıllar AKP döneni (Paralel Devlet Aşaması)

Raporda da belirtildiği gibi, AKP dönemi ile FETÖ, Paralel Devlet Aşaması’na geçti. 2010’dan itibaren bu işbirliği bozuldu. 7 Şubat 2012 MİT Müsteşarı’nın tutuklanma girişimi sonrası 17/25 Aralık 2013 operasyonları ile savaşa dönüştü.

2014 sonrası muhalefetle

Peki FETÖ o tarihten sonra ne yaptı? Siyasetçilerle ilişkisi bitti mi? Hayır, tüm gücüyle muhalefetle ilişkiyi girdi. Soru önerge ile TBMM gündemine bile sızdılar. Düşmanı AKP’yi böyle yıkacağını hesapladı. O siyasetçilerin yanına adamlarını yerleştirdi, sahte-gerçek belge sağladı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bile yalanlarını muhalefete söyletmeyi başardı. Bugün istisnasız her partide bir şekilde ilişki kurduğu kişiler vardır. FETÖ’nün felsefesi “Her yerde olamazsan hiç bir yerde değilsin” şeklindedir. Aslında bu tartışmayı bizim yurtiçinde yapmamız sonuç vermeyebilir. FETÖ’nün siyasi ayağı “AKP ve MHP’dir” desek birileri, “CHP’, İP, HDP, SP” desek diğerleri tepki gösterecek. Unutmayın, FETÖ siyasetle ilişkisini kurumlar üzerinden değil, kişiler üzerinden yürütür. Bir önerim olacak; FETÖ’nün gazeteci kılıklı üyeleri yurtdışında her gün bir şeyler yazıyor. Hadi hep beraber onlara soralım; FETÖ’nün siyasi ayağı hangi isimlerden oluşuyor?

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder