Sessiz sinemayı hepimiz biliriz, oynarız ve çok keyif alırız. Peki, sessiz tiyatroyu denediniz mi?
Herkesin kolayca oynayabileceği bir oyun. Bu doğru. +2 ve 99
Bol kahkaha, eğlence ve biraz sinir😊 Size doğrusunu söyleyeyim; rol ve tiyatro kişinin kendini ve başkalarını daha iyi tanımasına yardımcı olur.
İlk oyunun konusu önemli; çünkü bu ısınma aşaması… Gerçeklerle yüzleşmeye hazır olun, çevremizdekileri taklit hem çok eğlenceli hem çok sinir bozucu olabiliyor. Kemerlerinizi bağlayın, derin nefes alın, sakin olun 😉 Kendinizi de görmeye hazır olun😊 Bu oyun sayesinde dışarıdan nasıl algılandığınızı fark edeceksiniz. Çocuğunuz, eşiniz, anne veya babanız sizi nasıl görüyor, onlara verdiğiniz mesaj ne gibi sorulara yanıt bulabilirsiniz.
Bu oyun sayesinde gülmekten yerlere yatabilir, kızabilir, huy ve davranışlarınızı fark edebilir, çevrenizi daha iyi anlayabilirsiniz. 😉 Oyuna en keyifli başlangıç, ısınma için de şart. Daha sonra küçük kâğıtlara birkaç oyun konusu yazın veya okuma bilmeyen çocuklar için çizmeye çalışın, sahneye gelen oyuncu bu kâğıdı çeksin ve oynamaya çalışsın. Hiç acele etmeyin uzun uzun düşünüp oynayın. Bu oyunda herkes kazanıyor. Doğru ya da yanlış yok. Oyun var.
Diğer oyun konuları:
- Çevremizdeki insanlar (kızgın komşular, yaramaz arkadaşlar, akrabalar, öğretmenler, garsonlar, marketteki tezgâhtar, doktorlar vb.)
- Bilindik öyküler (Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Kırmızı Başlıklı Kız, Kül Kedisi, Keloğlan, Nasrettin Hoca, Kurşun Asker, Hansel ve Gretel, Güliver'in Gezileri vb.)
- Eylemler: Bisiklete binme, koşma, boyama, kesme, dağa tırmanma, yüzme, yemek yapma vb.
- Meslekler: Doktor, öğretmen, bilim insanı, diş hekimi, boyacı, tezgâhtar, garson vb.
- Hayvanlar: Aslan, kurt, balık, yılan, yunus, balina vb.
- Tabii ki en çok seyredilen filmler: Karlar Ülkesi, Şirinler, Çizmeli Kedi, Örümcek adam, Süpermen, Harry Potter, Buzlar ülkesi vb.