Hande Yener, sözü ve müziği kendisine ait ‘Kafandan Bunu Çıkar’ şarkısını önümüzdeki günlerde dinleyicilerle buluşturacak. Aytekin Yalçın yönetmenliğinde çekilecek klibi için hazırlıklara başlayan Yener albümü kapattı. Yeni projelere odaklandı.
MİLYONLUK ANLAŞMA
Hülya Avşar, 7 yıldır reklam yüzü olduğu yatak markasıyla yeni bir anlaşmaya imza attı. Geçtiğimiz günlerde reklam filmi için kamera karşısına geçen Avşar’ın, markayla bir yıl için 8 milyon TL’ye anlaştığı konuşuluyor.
Tarkan’a özel
Demet Akalın’dan Ebru Gündeş’e sayısız isimle çalışan Ersay Üner, Türkiye’de şarkısını söylemesini en çok istediği yıldız Tarkan için yeni bir şarkı hazırladı. Üner şarkıyı Tarkan’a dinletmesi için Ozan Çolakoğlu’na gönderdi.
YENİ GÖZDE
Geçtiğimiz günlerde Edis ile yayınladığı düet projesi ‘Ayyaş’la adını geniş kitlelere duyuran Tarık Mengüç’ün oğlu Baran Mengüç, kadın popçuların dikkatini çekmeyi başardı. Hadise, Gülşen, Gülben Ergen gibi yıldızların Baran Mengüç’ün şarkılarını söylemek için iletişime geçtikleri öğrenildi.
ADANA’YA ARABESK
Arabesk müziğinin başarılı sanatçılarından Özgür Alter, önceki akşam Adana’nın gözde mekanlarından Zilly’de sahne aldı. Kendisini dinlemeye gelen sevenlerine özel bir repertuar hazırlayan Özgür Alter, “Sürekli şarkılar üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Günümüz müziğinde sürekli kendimizi yenilememiz gerekiyor. Hızlı tüketen bir toplum olduk” dedi
KARMAŞAYI DENGELEYİN
Birçok müzik aletini çalabilen yani multienstrümantalist Deniz Mahir Kartal ‘KafaNar II’ albümünün ilk single’ı olan ‘Narmonic’i Gülbaba Records’dan yayınladı. ‘Narmonic’ yaşadığımız gündelik yaşamın yoğunluğundan biraz olsun uzaklaşmak ve iç dünyamızdaki karmaşanın dengeli bir düzleme gelmesi için tasarlanmış zaman aralığı demek.
BÜYÜLÜ BİR DENEYİM
Illusionist Dijital Sanat Stüdyosu tarafından çağdaş sahne teknolojileriyle uyarlanan ve hayat bulan ‘Küçük Prens: Bir Dostluk Hikayesi’ dün Fişekhane’de kapılarını açtı. Modern teknoloji ve Kenan Ece’nin Türkçe seslendirmesi ile büyülü bir 360 derece deneyime dönüşen gösteri, sadece çocukların değil, ailenin tüm fertlerinin içini ısıtacak.
Fermente lezzetler
Fermentasyon en eski gıda koruma yöntemlerinden. Çeşitli bakteri ve mantar türlerinin tepkimesiyle gıdalar daha uzun ömürlü bir hale geliyor. Yoğurt, peynir, sucuk, turşu, hep fermente gıda. Fermentasyona dikkat çekmek isteyen Metro Türkiye, Beslenme Uzmanı ve Sürdürülebilir Yaşam Aktivisti Dilara Koçak ve Şef Umut Karakuş ile bir davet düzenledi. Burada konuklara fermente ürünlerle hazırlanan lezzetler ikram edildi.
YILIN PASTANESİ
Bu yıl 100. yaşını kutlayan Baylan, gastronomi alanındaki köklü sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Mutfak Dostları Derneği tarafından verilen ‘5. Altın Kaşık Gastronomi Ödülleri’nde ‘Yılın Pastane veya Tatlı Evi’ kategorisinde ödüle layık görüldü. Kurulduğu 1923 yılından bugüne ülkemizde şekerleme ve pastacılık kültürünün gelişimine ve gastronomi literatürüne sunduğu katkılar nedeniyle ödüllendirilen Baylan, Kadıköy, Bebek, Galataport ve Kız Kulesi’ndeki tüm şubeleri için de plaket aldı.