Tamer HeperPet mezarlığı çok medenice

HABERİ PAYLAŞ

Pet mezarlığı çok medenice

P.Y. olarak yazan okuyucum, çok kısa bir süre önce kedilerinin ölümü ile çok büyük üzüntü duyduklarını yazmış ancak Ankara’da bir pet mezarlığı bulunduğunu, kedilerini buraya defnettiklerini, bu hususun en azından üzüntülerini bir nebze hafiflettiğini belirtmişti. Lakin şimdi bu mezarlığın kaldırılması talebi ile Cimer’e başvuruda bulunulduğunu yazmış. Bunun, gömülen hayvanların bedenini ortaya çıkarmanın, başvuru yapanları rahatlatıp rahatlatmayacağı gibi bir sorusu var.

Doğrusu okuyucumun ölen kedisi için bana yazdığı ve kendisine verdiğim yanıtla hayvanlar için düzenlenmiş böyle bir girişimin takdir edileceği görüşümü bildirmiştim. Bu görüşümü ve böyle bir yerin varlığının yaygınlaştırılması gerektiğini, bu hususun çok medenice bir uygulama olduğunu tekrarlamak isterim. Bu yerin kaldırılmasını isteyenler, ölen hayvanların çöp kabul edilip çöp tenekelerine mi koyulmasını teklif ediyor, şikayetlerinin bu bölümünü de bilmek isterim. Bugün binlerce evde ev hayvanı bakılmaktadır, bunların ömürleri üzülerek söylemeliyim ki kısadır.

Haberin Devamı

14 sene civarında yaşarlar ama bilin ki arkalarında iz bırakır. Bunu anlamak için bir hayvana yakın olmak, ona bakmak şart değil. Hastalığı teşhis eden, uyuşturucuyu bulup ortaya çıkaran, cinayete kurban gitmiş gömülü cesetleri bulan köpekler, hastaların psikolojisini düzelten kediler baş üstünde tutulurken öldüğünde ‘çöp’ muamelesi görmesi haksızlıktır. Doğrusu isteğim pet mezarlığı gibi medenice bir uygulamanın yaygınlaşmasıdır. Daha önceleri bu gibi bir yerin varlığından haberdar olmadığım için de duyduğumda ilgimi çekmiştir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder