Bu müzik videolarında çok emek var. Şarkılar kadar bu görüntülerin de müzisyenlerin başarılarında payı büyük. Bayramda evde otururken müzik kanallarında karşınıza çıkarlarsa diye biraz bilgi vermek istedim!
KENDİNİ TEKRAR EDİYOR
Feryat’ sadece Hadise’nin değil, Türkçe popun son zamanlardaki en iyi şarkısı bence. Hadise’nin yeni bir ekiple yaptığı şarkının düzenlemesi, duygusu mükemmel. Defalarca dinledim eskitemedim. Şarkı yeni ama klipteki fikirler eski. Mesela Hadise küvette; kendisi RTÜK’ten veto yiyen ‘Sıfır Tolerans’ta da küvete girmişti. ‘Feryat’ın bazı sahneleri su altında çekildi; ‘Coş Dalgalan’ klibi de öyle! Üstelik eski kliplerindeki küvet ve su altı sahneleri daha iyi!
ABSÜRT AMA ÇOK İYİ
Köfn’ün son şarkısı ‘Al Aramızdan’ bir görsel şölen. 70’ler esintisi taşıyan mekân ve kıyafetlerle süslü klipte sanatsal durumlar devam ederken birden zil çalıyor. Kapıda üç güreşçi! “Ne alaka” diyorsunuz ama bu alakasız sürpriz, klibi bir sanat eserine çeviriyor. Absürtlüğün dibine vuran klipte beklenen oluyor ve çimlerde bir yağlı güreş sahnesi de izliyoruz sonunda!
FENA ÇARPIYOR
Sinan Akçıl, İrem Derici ve Mustafa Ceceli’nin söylediği ‘Efkar Gecesi’nin klibi bir limuzinde başlıyor. Mezuniyet balosuna gider gibi yola çıkan 3 genç (!) soluğu lunaparkta alıyor. Normal şartlar altında çok sıkıcı olan klip, çarpışan arabalar sahnesiyle kategori dışına çıkıyor. Mustafa Ceceli neşeli neşeli arabada elini çırparken İrem Derici arkadan öyle bir vuruyor ki! Bu sahneyi neden koymuşlar klibe bilmiyorum ama çok komik olmuş. Hele Derici’nin o sinsi kahkahası! Dünyalara bedel.
BAHAR MENÜSÜ
Boğaz’ın kıyısındaki Oligark istanbul, kulübündeki eğlencesiyle olduğu kadar restoranıyla da iyi bir hizmet vermeye devam ediyor. Şef Şaban Gülmez’in yönetimindeki mutfaktan harika bir bahar menüsü çıktı. Hem maceraperest hem de geleneksel damak zevkine hitap eden menüde; avokadolu deniz ürünleri, ızgara ahtapot bacakları; trüf aromalı mercimek fava eşliğinde, fırında Trakya kuzu omuz; hardallı patates püresi, sotelenmiş taze ıspanak kökleri, havuç ezmesi ve kuzu ilik sos ile, deniz ürünleri linguine denemeniz gereken lezzetler arasında. Tatlılarda ise beyaz çikolatalı kayısı suflesi, fıstıklı çikolatalı soğuk baklava, Oligark yapımı taze dondurma çeşitleri öne çıkıyor.
YENİLEBİLİR SANAT
Jumbo Patisserie ürünlerini ‘yenilebilir sanat’ diye tanımlıyor. O kadar haklılar ki! Ama insan yemeye kıyamıyor. Bu kez bayrama özel artisanal Fransız pastacılığı konseptiyle baklava ve hurma pastaları hazırlamışlar. Baklava gibi ama pasta gibi de hurma gibi ama çikolatalı gibi de… Kafa karıştırıcı olsa da müthiş bir lezzet söz konusu. Üstelik farklı bir şey tatmanın hazzı, yemek meraklıları için alınan zevki üçe beşe katlıyor. Jumbo Patisserie bildiğiniz tatlı ve pastalardan çok daha farklı müthiş ve orijinal şeylere imza atıyor.
ÇOCUKLARA PİZZA
Pizza Il Forno’nun Moda şubesinde pizzalarını tattım ve tam puan verdim. Gerçekten bizim damak tadımıza uygun İtalyan pizzası yapıyorlar. Pizzalarını gerçek mozzarella peyniri ile taş fırınlarda pişiren Il Forno Ramazan Bayramı’nın son gününe denk gelen 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı da şahane bir şekilde kutluyor. O gün tüm çocuklara, ebeveynlerinin vereceği büyük boy pizza siparişinin yanında, diledikleri küçük boy pizza hediye!
ANTAKYA’DAN İSTANBUL’A
Lütfi Kırdar’ın arka tarafında, Nişantaşı ve Maçka’nın kesiştiği noktada açılan Madera kısa sürede şehrin gastronomi noktalarından biri haline geldi. Madera sadece kendi konseptini sunmakla kalmıyor ve yeme içme dünyası için değer taşıyan başka restoranları da misafir ediyor. 28-30 Nisan tarihlerinde Antakyalı Güzelburç Tugay Kasabı, Antakya’nın yemek kültürünü, deneyimli ustalarıyla Madera’ya taşıyor. Şimdiden rezervasyonunuzu yaptırın.