Uğur AlkaparJüride bir Türk
HABERİ PAYLAŞ

Jüride bir Türk

Türk televizyon ve sinema dünyasının parlayan yıldızlarından Selin Yeninci, uluslararası arenada büyük bir başarıya imza attı. Bu yıl 52. kez düzenlenecek olan Uluslararası Emmy Ödülleri’nde jüri üyeliğine seçildi.

Jüride bir Türk

Yeninci, Türkiye’den bu prestijli organizasyona jüri olarak davet edilen ilk kadın oyuncu ve yapımcı oldu. 1973’ten bu yana dünya çapında televizyonun en iyilerini ödüllendiren Emmy Akademisi’nin verdiği ödüller, ‘Televizyonun Oscar’ları’ olarak anılıyor. Selin Yeninci’nin bu jüri üyeliği, onun kariyerindeki uluslararası başarının bir göstergesi ve Türkiye’nin uluslararası sanat dünyasındaki yerini sağlamlaştırıyor. 25 Kasım’da New York’ta gerçekleşecek ödül töreninde Yeninci’yi izlemek için sabırsızlanıyoruz.

Haberin Devamı

Jüride bir Türk

NEYİN KAFASI?

Müzik dünyası her zaman yeniliklere ve sürprizlere açıktır, ama Özgür Can Çoban, yeni şarkısıyla bu yazın müzik sahnesine damgasını vurmaya hazırlanıyor. ‘Neyin Kafasını Yaşıyorsun Sen?’ başlıklı bu hareketli parça, Tayfun Soydemir’in güçlü sözleri ve melodisiyle birleşerek, dinleyiciyi enerjik bir yolculuğa davet ediyor. Çoban, bu şarkıyla sadece vokal yeteneğini değil, aynı zamanda aranjörlük becerisini de sergiliyor. Klip de en az şarkı kadar iddialı. Cem Erdem yönetmenliğinde çekilen bu görsel şölen, renkli sahneleri ve eğlenceli atmosferiyle dikkat çekiyor. Şarkının enerjisini görsel olarak destekleyen bu klip, yazın coşkusunu ekranlara taşıyor. Dijital platformlarda yerini alan ‘Neyin Kafasını Yaşıyorsun Sen?’, Özgür Can Çoban hayranlarını efkara davet ediyor.

Jüride bir Türk

60’LAR RUHU

Müzik tarihinin altın dönemlerinden biri olan 60’lar, rock’n roll ve folk’un harmanlandığı, ruhun melodilere karıştığı bir dönemdi. İşte bu büyülü atmosferi günümüze taşıyan Atlantalı müzisyen Mattiel, İstanbul’a geliyor! NPR’ın “doğuştan sanatçı” olarak tanımladığı ve Rolling Stone’un Nico’ya benzettiği Mattiel sevenleriyle buluşacak. Başta Jack White olmak üzere pek çok müzikseverin dikkatini çeken Mattiel, eleştirmenlerce övgüyle karşılanan üç albümüyle müzik dünyasında kendine sağlam bir yer edindi. İstanbul’daki ilk konserinde, hem geçmişe hem de geleceğe yolculuk yapacak olan sanatçı, dinleyicileriyle unutulmaz bir gece yaşatmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Jüride bir Türk

2016’DAN GELEN ŞARKI

Ezgi Aktan, yıllar önce evde kaydettiği ve Lazca’nın melodik dünyasına kattığı Gyuli Çkimi yorumu ile tanınmıştı. Şimdi ise bu özel şarkıyı yeniden keşfetmeye davet ediyoruz. 2016’da kaydettiği versiyonun büyük ilgi görmesinin ardından, Aktan, aynı şarkıyı bu kez stüdyo ortamında, tüm partisyonlarını kendi seslendirdiği bir ‘acapella’ olarak yeniden yorumladı. Lazcanın anonim sevgi şarkısı Gyuli Çkimi, Ezgi Aktan’ın duru ve sakin vokaliyle yeniden hayat buluyor. Şarkının ağıt formundaki hüznünü en saf haliyle yansıtmayı başaran Aktan, bu çalışmasında Efe Demiryoğuran ile birlikte çalışarak mükemmel bir ses kalitesi sunuyor. Dijital platformlarda yerini alan bu yeni yorumu mutlaka dinlemelisiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder