Magazin Yeni Gelin dizisinin Dilan'ı Şilan Makal: Yolun çok başındayım

Yeni Gelin dizisinin Dilan'ı Şilan Makal: Yolun çok başındayım

Paylaş
Yeni Gelin dizisinin Dilan'ı Şilan Makal: Yolun çok başındayım

'Yeni Gelin’ dizisinde Dilan  karakterini canlandıran  Şilan Makal, “İlk projem,  O yüzden göz bebeğim.  Oynamak istediğim bir  sürü rol var. Yolun çok  başındayım” dedi

İlk projesini okul gibi gören Şilan Makal Milliyet Cadde'den Sercan Kısmet'e konuştu. İşte o röportaj...

Dizi ikinci sezonuna girdi. Dilan karakteri size neler kattı?
İlk projem. O yüzden göz bebeğim. Başlarda kötü bir karakterdi ama sonradan iyi oldu. Böyle bir geçiş olması oyunculuğuma da çok şey kattı.

Rolle aranızda benzerlikler var mı?
Hiç yok. Kendimden çok uzak bir karakter. Tek benzerlik, ikimizin de ailesine düşkün olması.

Dilan aşk için planlar yapıyor. Peki siz?
Oyunculuğun başında olduğum için, şu an aşk düşünmüyorum. Mesleğimle ilgili daha iyi yerlere gelmek için çalışıyorum.

Karakterinizle ilgili sosyal medyadan ne gibi yorumlar geldi?
İlk projemde kötü karakteri canlandıracağım için başta tereddütlerim oldu. İnsanlar benden nefret edebilir diye düşündüm. Ama sete başlayınca, kendinden çok farklı birini canlandırmanın muhteşem bir deneyim olduğunu gözlemledim. Yüzlerce kötü yorum aldım, beddua bile ediyorlardı. Ama senaryoyu, seyirciye aktardığımı düşününce üzülmedim.


Şilan Makal yeni teknik geliştirdi


Oyunculuğunuzu beğeniyor musunuz?
Kendimde çok hata buluyorum. Ama her hafta izleyip, yanlışlarımı yazıyorum. İzleyenler oyunculuğumun iyi olduğunu belirtiyor. Bu da beni mutlu ediyor.

Set Adana’da… Çekimler nasıl geçiyor?
Yazın sıcak, kışın ise çok soğuk oluyor. İnsanları çok sıcakkanlı. Bizi çok seviyorlar. Güzel bir iletişimimiz var.

Adana’ya alışabildiniz mi?
İlk zamanlarda zorlandım. İstanbul’da kurulu düzenim vardı. Spor, tenis dans, oyuncu koçlarım ve ailemle zamanı dolu dolu geçiriyordum. Artık bu aktiviteleri Adana’da yapıyorum. İstanbul’a tekrar geldiğim zamanlarda ise dengem bozuluyor.

Nasıl bir kariyer planınız var?
Komedi türüyle başladım. Bir sonraki projemin, çok farklı olmasını istiyorum. Yolun çok başındayım. Güzel yerlere gelmek için sürekli çalışıyorum. Oynamak istediğim bir sürü karakter var. İstanbul’da olduğum iki gün oyuncu koçlarımla eğitimime devam ediyorum.

‘Spontane yaşamayı seviyorum’
Sosyal medyada sizin için “Farklı bir havası var” yazmışlar. Kendinizi güzel buluyor musunuz?
Kendimi beğeniyorum. Zaten kendisini beğenmeyen insan yoktur.



Hayatınızı planlı mı yaşarsınız?
En fazla bir ya da iki adım sonrasını düşünüyorum. Spontane yaşamayı seviyorum ve bu beni daha çok mutlu ediyor.

Sunuculuk düşünüyor musunuz?
Bu diziden önce, çok sunuculuk teklifi geldi ama kabul etmedim. Televizyonda her işi aynı olarak görmüyorum. Sunuculuk ve oyunculuk birbirinden çok farklı meslekler. Oyunculuk, çocukluk hayalimdi.

Beykent Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nü bitirdikten sonra oyunculuğa yöneldiniz. Bu süreci anlatır mısınız?
Bir öğretmenim sayesinde tarih merakım başladı. Aklımda konservatuvar da vardı ama tarihi seçtim. Çok severek okudum. Sonrasında da oyunculuğa karar verdim.

Murat Dalkılıç’la aranızda çıkan aşk dedikodularını yalanladınız. O dönem neler yaşandı?
Zaten haber çıkınca açıklama yapmıştım. Merve Boluğur ve Murat çok yakın arkadaşım. Sadece Murat Dalkılıç'ın ‘Aşinayız’ klibinde oynadım diye böyle haberler çıktı. Aşk kesinlikle söz konusu değil.



Merve Boluğur ile Şilan Makal birlikte tatil yapıyor


ŞİLAN MAKAL KİMDİR?


Moda programı İşte Benim Stilim ile adını duyuran Şilan Makal, Murat Dalkılıç'ın, 'Aşınayız' isimli parçasının klibinde rol almıştı. Peki Şilan Makal kimdir, kaç yaşında? Şilan Makal, 1993 yılında İstanbul’da doğdu. Eğitimini Beykent Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde tamamladı. Şilan Makal 2015 yılında sunuculuğunu Öykü Serter’in, jüri üyeliğini ise Nur Yerlitaş,İvana Sert ve Kemal Doğulu’nun yaptığı İşte Benim Stilim yarışmasıyla adını duyurdu. Oyuncu olmak isteyen Şilan Makal Tuğçe Yıldırım’dan Uygulamalı Oyunculuk Eğitimi aldı. Merve Boluğur'un yakın arkadaşı olan Şilan Makal, Murat Dalkılıç'ın, 'Aşınayız' isimli parçasının klibinde rol aldı. Show Tv’de yayınlanan; başrolü Jessica May Drociunas ve Tolga Mendi’nin paylaştığı Yeni Gelin dizisi ile ilk oyunculuk deneyimini yaşamakta ve Dilan karakterini canlandırmaktadır.

Haberin Devamı