Kış aylarında hem boğaz ağrılarınıza iyi gelecek hem de bağışıklığınızı güçlendirecek enfes bir çorba yapmaya ne dersiniz? Peki zerdeçallı tavuk suyuna çorba nasıl yapılır? Tavukları nasıl haşlamak gerekir, baharatlar hangi aşamada katılır, zerdeçal nasıl eklenir? İşte tadına doyamayacağınız zerdeçallı tavuk çorbası tarifi, yapılışı, malzemeleri, hazırlanışı, püf noktası... 1 adet tavuk but veya yarım tavuk göğsü 4 yemek kaşığı tam buğday unu 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı doğal sirke Tuz, karabiber, nane 1 çay kaşığı toz zerdeçal Tavuğu tencereye koyup su ilave edin.Kaynamaya başlayınca altını kısıp tavuğu yumuşayıncaya kadar pişirin.Tavuğu tencereden alıp soğuyunca didikleyin.Tavuk suyunu ayrı bir tercereye koyun. İçine iki diş sarımsak rendeleyin.Karabiberi ve zerdeçalı ilave edip kaynatın. Ayrı bir yerde 4 yemek kaşığı unu 2 bardak suyla iyice karıştırın.Bir yandan kepçeyle karıştırıp, bir yandan unu tavuk suyuna ilave edin.Sirke ve tuzu koyup çorbayı pişirmeye devam edin.Pişen çorbaya didiklenmiş tavuk ve nane ekleyin.Karıştırdıktan sonra servis edin.