Dünya ABD'den YPG'ye silah sevkiyatı iddiası

ABD'den YPG'ye silah sevkiyatı iddiası

Paylaş
ABD'den YPG'ye silah sevkiyatı iddiası

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, dün Türkiye'ye yaptığı ziyaret sırasında kendisine yöneltilen 'YPG'ye destek' sorularını geçiştirirken Barzani'ye yakın haber sitesi Rudaw, ABD'nin dün Rojava'ya silah sevkiyatı gerçekleştirdiğini yazdı.

Trump yönetimini temsilen ilk üst düzey ziyaret ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson tarafından Türkiye'ye gerçekleştirilirken, Tillerson ziyareti sırasında “ABD'nin YPG'ye desteği sürecek mi” sorusuyla sık sık karşı karşıya geldi. Israrlı sorulara açık yanıt vermekten kaçındı.

Tillerson, “Tartışmamız devam edecek” “Zor seçenekler bunlar, zor tercihler…” gibi yanıtlar verdi.

IKBY Başkanı Mesut Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw'ın haberine göre ABD, Türkiye'ye ziyareti ile aynı zanda Rojava'da terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye yeni bir silah ve mühimmat sevkiyatı yaptı. Habere göre Semalka Sınır Kapısı’ndan yapılan sevkiyatta zırhlı araçların olduğu öğrenildi.

Silah ve askeri araçlar, Rakka operasyonuna hazırlık kapsamında gönderildi. ABD daha önce de Semalka’dan Rojava’ya silah göndermişti.

ABD'nin Türkiye'ye yaptığı ziyarette, Obama döneminden beri ABD'nin DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi olan Brett McGurk da yer aldı. McGurk'un adı Kobani ziyaretinde bir PKK-PYD militanıyla birlikte çekilen fotoğraf nedeniyle de gündeme gelmişti.

Haberin Devamı