Dünya Donald Trump vize ve iltica yasağını savundu

Donald Trump vize ve iltica yasağını savundu

Paylaş
Donald Trump vize ve iltica yasağını savundu

Amerika Başkanı Donald Trump, ABD’nin ’güçlü sınırlara ve en üst düzey sınır denetimine’ ihtiyacı olduğunu söyleyerek, yedi Müslüman ülkeye geçici olarak vize ve iltica yasağı getirme kararını savundu

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ülkemizin güçlü sınırlara ve en üst düzey sınır denetimine ihtiyacı var. Hemen. Avrupa’da ve dünyada neler olduğuna bakın, ne korkunç bir kargaşa!" diye yazarak yasaklama kararnamesinin arkasında olduğunu ortaya koydu.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR


Trump'ın sığınmacılara ve bazı Müslüman ülkelerin vatandaşlarına getirdiği ülkeye giriş yasağı Amerika genelinde on binlerce kişinin katıldığı protesto eylemlerine neden oldu. New York'ta Battery Park'ta toplanan binlerce protestocu, 'Hepimiz Müslümanız' yazılı dövizler taşıyarak Trump'ın hedef aldığı Müslümanlarla dayanışma örneği gösterdiler.


Battery Park'tan, New York'un adliye sarayların bulunduğu Foley Meydanı'na kadar 'Yasaklara, duvarlara hayır', 'Korkuya, nefrete hayır, sığınmacılara evet', 'Hepimiz Müslümanız', 'Müslümanların ve hepimizin haklarını savunun', 'Gerçeklere dayalı politikalar üretin, korkulara değil' yazılı dövizlerle birlikte yürüyen protestoculara bazı senatörler ve milletvekilleri de destek verdi.


Trump'ın göçmen kararı İstanbul'da kapıdan döndürdü



Trump, göçmen vizesi almayı zorlaştıran kararnameyi imzaladı

Haberin Devamı