Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’ye yaptığı ziyaret sırasında Türkiye aleyhtarı gruplar organize eylemler gerçekleştirmişti.
Bu sırada çıkan olaylara karıştıkları iddiasıyla Erdoğan’ın korumaları hakkında soruşturma başlatılmıştı. Önceki gün de korumalar hakkında yakalama kararı çıkarıldı. ABD makamları güvenlik güçlerinin fotoğraflarının yer aldığı “Aranıyor” (Wanted) yazılı afişleri havalimanında kapılara yerleştirdiler. Ben, bu ziyareti izleyen gazetecilerden biriydim. Tartışma konusu olan hadiselere büyük oranda tanık oldum.
Korumalar hakkında yakalama kararı çıkmasına neden olan görüntülerin tamamını The New York Times gazetesi tarihinde görülmemiş bir titizlikle buldu. Bütün videoları tek tek analiz ettirdi, kişilerin daha iyi tanınması için Hollywood filmlerindeki en gelişmiş teknolojileri kullandı. Gazete iki tam sayfa ayırdı.
Kaynakları nedir diye baktım, Türkiye ile ilgili hesabı olan husumet ilişkisi içindeki bütün kişi, lobi ve kurumlar görüntü temin etmiş. Bir kısım videolar da muhtemelen FBI ya da Washington polisinden alınmış.
Bu gazete daha önce Türkiye’ye birçok konuda iftira atan ve haberlerinin yalan olduğu ortaya çıkan bir yayın organı. Hatta şimdiki ABD Başkanı Donald Trump’ın “fake media” (sahtekâr medya) dediği gazetelerden.
Orada Türkiye Büyükelçiliği ve Beyaz Saray önünde Türkiye ve Erdoğan karşıtı sloganlarla toplananlar kimlerdi?
PKK’lılar.
Peki, bu bir terör örgütü değil mi?
Evet. Hem ABD hem de diğer Batılı ülkeler PKK’yı terör örgütü olarak görüyor. Yılardır bombalı ve silahlı saldırılarla Türk güvenlik güçlerinin, sivillerin hayatını kaybetmesine neden olan bir örgütü temsil edenlerin Erdoğan’a bu kadar yaklaşmasına nasıl izin verirsiniz?
Dünyada terörün en fazla hedef aldığı ülke Türkiye. Erdoğan bütün örgütlerin hedefinde olan bir lider.
Hâl böyleyken siz orada misafir ettiğiniz ülkenin cumhurbaşkanının güvenliğini tehdit eden bu insanlara nasıl “barışçıl gösterici” muamelesi yaparsınız?
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Washington’ı ziyaret ederken terör örgütü temsilcilerinin onun makam aracına bu kadar yaklaşmasına izin verilebilir miydi?
Elbette hayır. Dolayısıyla görevleri Erdoğan’ı korumak olan görevliler hakkında Amerika’da alınan “yakalama” kararı bence bir skandaldır. PKK uzantılı yapılarla müttefik ilişkisine giren Amerika, bu tercihini her alanda ortaya koyuyor. Erdoğan’ın korumaları hakkındaki süreç bu tercihin bir sonucu.
17 Haziran 2017, Cumartesi 05:00
Haberin Devamı