Google News

Okul müdürünü öldüren 17 yaşındaki öğrencinin ifadesi ortaya çıktı

İstanbul Eyüpsultan'da 17 yaşındaki Iraklı lise öğrencisi Y.K., kendisini okuldan attığını iddia ettiği okul müdürüne silahla ateş etti. Y.K. kısa sürede yakalandı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan okul müdürü İbrahim Oktugan, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
09 Mayıs 2024 , Perşembe 10:57

Y.K. savcılık ifadesinde aralık ayında disiplin cezaları nedeniyle annesinin okula geldiğini, odada yaşanan tartışma sırasında Müdür Oktugan’ın annesinin üzerine yürüyüp küfrettiğini öne sürdü. Y.K., cinayetten bir gün önce arkadaşları ile karşılaştığını belirterek “Oktugan’ın okulda olup olmadığını sorunca okulda olduğunu, hatta dövmemin yerinde olacağı gibi sözler söylediler. Olay aklıma geldi ve tekrar sinir oldum. 4 Mayıs’ta Gaziosmanpaşa’da 10 bin TL’ye satın aldığım tabancayla okula gitmeye karar verdim” dedi. Y.K. olay sabahı annesine börek alacağını söyleyerek evden çıktığını anlattı.

“Amacım ayaklarından vurmaktı ama kolunu havaya kaldırıp dirsek seviyesine getirince bana vuracağını düşünerek koluna doğru ateş ettim” diyen Y.K. “Benim amacım öldürmek değildi, dövmekti. Daha sonra eve geçtim ve börek götürdüm. Silahı ve telefonumu Alibeyköy Barajı’na attım” ifadelerini kullandı. Savcının, Oktugan yerinde otururken bile ateş etmeye çalıştığı yönünde kamera görüntüleri olduğunu ve maktülün saldırıda bulunmadığını belirtip ifadesindeki çelişkiye dikkat çekmesi üzerine Y.K, “Bana vuracağını zannederek silahımı kullandım” dedi.

DEVAMINI GÖSTER