Gündem 4 günde 58 kişi ABD'ye uçamadı

4 günde 58 kişi ABD'ye uçamadı

Paylaş
4 günde 58 kişi ABD'ye uçamadı

Amerika Başkanı Donald Trump’ın 7 ülke vatandaşlarına getirdiği giriş yasağı nedeniyle Atatürk Havalimanı’ndan ve İstanbul aktarmalı olarak ABD'ye 4 günde 58 kişi uçamadı

Cumartesi 10, pazar günü 42 kişi, pazartesi de 4 kişi, bu sabah da 2 kişi Atatürk Havalimanı'ndan uçuş gerçekleştiremedi. Pazar günü uçamayanların 10’u İstanbul Atatürk Havalimanı çıkışlı, 32’si ise İstanbul aktarmalı yolcular oldu. Pazartesi günü ise yine İstanbul Atatürk Havalimanı çıkışlı 4 kişi ABD’ye uçamadı.

Bu sabah erken saatlerde İstanbul’dan Paris’e oradan da transit olarak ABD’ye uçacak Air France Fransız Havayolları'na ait iki yolcunun da Atatürk Havalimanı’ndan uçuşuna izin verilmedi.

KARARIN İPTAL OLMASINI BEKLİYORLAR

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriyelilerin ülkeye girişini durdurması; İran, Irak, Libya, Sudan, Somali ve Yemen vatandaşlarına da 3 aylık vize kısıtlaması getiren kararnamesi bu ülkede 9 noktaya uçan Türk Hava Yolları’nı da etkiledi. Vizesi veya yeşil kartı bulunmasına rağmen uçuşu engellenen ülke vatandaşlarının rezervasyonlarında değişikliğe giderek kararın iptal olmasını beklemeye başladığı öğrenildi.


5 yaşındaki Müslüman çocuğa havalimanında kelepçe