Türkiye (Son Dakika) Çorum'da otobüs TIR'a çarptı: 11 kişi öldü, 23 yaralı var

Çorum'da otobüs TIR'a çarptı: 11 kişi öldü, 23 yaralı var

Paylaş
Çorum'da otobüs TIR'a çarptı: 11 kişi öldü, 23 yaralı var

Çorum'un Osmancık İlçesi'nde otobüs park halindeki TIR'a çarptı. Kazada ilk belirlemelere göre 11 kişi öldü, 23 kişi yaralandı

Çorum'un Osmancık ilçesinde yolcu otobüsü, park halindeki TIR’a çarptı. Otobüsün alev aldığı kazaya ilişkin akşam saatlerinde Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül tarafından yapılan son dakika açıklamasında, 11 kişinin hayatını kaybettiği, 23 kişinin de yaralandığı belirtildi. Ölü sayısı daha önce 13 olarak açıklanmıştı.


TIR FREN ARIZASI NEDENİYLE SAĞA ÇEKMİŞ

Yurdagül, Çorlu’dan Tokat’a giden 60 FH 302 plakalı yolcu otobüsünün Osmancık ilçesine emniyet şeridinde park halinde olan çelik boru yüklü TIR'a arkadan çarpması trafik kazasının meydana geldiğini belirterek, "Kaza öncesinde Gürcistan plakalı ve sürücüsü de Gürcistanlı vatandaşı olan TIR’ın fren sistemindeki arıza nedeniyle emniyet şeridine park edildiği, Osmancık Bölge Trafik görevlilerince araç çevresine ve arkasına duba ve reflektör konulmak suretiyle tedbir alındığı, ayrıca aracın flaşörlerinin açık bırakıldığı anlaşılmıştır. Kaza sırasında otobüste yangın meydana geldiği, bir kısım yolcuların araç camlarını kırarak araçtan çıktıkları anlaşılmış olup, hayati tehlikesi bulunmaksızın yaralı durumda olan 21 vatandaşımız Çorum Merkez ve Osmancık’taki hastanelerde tedavi altına alınmış, 2 hafif yaralı yolcunun kaza sonrası kendi imkanlarıyla olay yerinden ayrılarak Tokat ve Amasya’daki sağlık kuruluşlarına başvurdukları anlaşılmıştır." dedi.




Trafik kazasında hayatını kaybedenlerin kimliklerinin tespit edilmesi için cesetlerin Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildiğini açıklayan Başsavcı Yurdagül, "Osmancık Devlet Hastanesinde ölü muayene işlemleri tamamlanan 11 kişiye ait cenazeler, kimlik tespiti ve otopsi işlemleri için Ankara Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığına gönderilmiştir. Kazaya karışan otobüs enkazı kriminal inceleme için muhafaza altına alınmıştır Soruşturmanın safahat ve sonucundan gerektiğinde ayrıca bilgi verilecektir"

Haberin Devamı