Dünya Eski FBI Başkanı Comey'den çok önemli açıklamalar!

Eski FBI Başkanı Comey'den çok önemli açıklamalar!

Paylaş
Eski FBI Başkanı Comey'den çok önemli açıklamalar!

ABD Başkanı Trump'ın görevden aldığı eski FBI Başkanı Comey, Rusya’nın Amerikan seçimlerine etki edip etmediğine dair soruları yanıtlamak üzere ABD Senatosu’nun karşısına çıktı. Rusya'nın ABD seçimlerini etkilemeye çalıştığı konusunda 'Şüphem yok' ifadesini kullanan Comey, ABD Başkanı Trump'ın, kendisinden Rusya soruşturmasını kapatmasını istemediğini de söyledi

ABD Başkanı Donald Trump tarafından görevine son verilen eski Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey ABD Senatosu İstihbarat Komitesi huzuruna çıktı.

Amerikan Adalet Bakanlığı'nın yanı sıra ABD Kongresi de, Rus bilgisayar korsanlarının Donald Trump'ın ABD Başkanı seçilmesi için seçimlere müdahale ettiği iddialarını araştırıyor. Trump'ın ekibinin seçim kampanyası sırasında Rus yetkililerle işbirliği yaptığına ilişkin iddialar da soruşturmaların bir parçası... Kremlin ise iddiaları reddediyor.

'TRUMP FBI HAKKINDA YALAN SÖYLEDİ'


ABD Başkanı Trump'ın kendisini kovmasına çok şaşırdığını söyleyen Comey, ABD Kongresi'ndeki ifadesinde Trump yönetiminin "görevine son verildikten sonra kendisini karaladığını" ve "FBI hakkında yalan söylediğini" öne sürdü.

Comey, "Ben olmasam da FBI her zaman bağımsız olacaktır" dedi.

'TRUMP BANA BASKI YAPTI'


Eski FBI Başkanı Comey, Rusya soruşturmasını kapatmak için Trump'ın kendisine baskı yaptığını da iddia etti.

Senato İstihbarat Komisyonu’nda ifade veren -Comey, Rusya’nın 2016 başkanlık seçimleri ve Başkan Donald Trump ile arasında geçen diyaloglarla ilgili olarak senatörlerin kendisine yönlendirdiği soruları cevapladı.


'TRUMP'IN YALAN SÖYLEMESİNDEN ENDİŞE DUYUYORDUM'


"6 Ocak'ta Trump'ın özel görüşmelerimiz hakkında yalan söyleyebileceği konusunda endişe duymaya başladım" diyen Comey, "Amerikan halkının yalanlara maruz kalmasından üzgünüm" şeklinde konuştu.

'SEÇİM DÖNEMİNDE BÜYÜK BİR SİBER SALDIRI OLDU'


Comey seçim döneminde büyük bir siber saldırı yaşandığını ifade etti.

FBI eski Başkanı Comey, Kongre'de verdiği ifadede, FBI'ın Rusya'nın siber saldırılarından 2015 yılı yaz sonunda haberdar olduğunu söyledi.

İFADESİNİ ÖNCEDEN YAZILI YAYIMLADI


FBI eski Başkanı James Comey dün ABD Senatosu İstihbarat Komitesi’ne kamuya açık vereceği ifade öncesinde yapacağı konuşmayı yazılı olarak yayımladı.

Comey, konuya ilişkin yazılı ifadesinde Başkan Trump'ın kendisine eski Ulusal Güvenlik Uzmanı Michael Flynn'in Rusya ile bağlantısını soruşturmaya son vermesi yönünde baskı yaptığını söylemişti.

Comey, Başkan Trump'ın kendisine Rusya soruşturmasının başkan olarak görevini yaparken önünü görmesini engelleyen bir "bulut" olduğunu söylediğini ve baş başa yaptıkları görüşmede Comey'e Rusya soruşturmasının bir parçası olan ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn ile ilgili soruşturmadan vazgeçmesini istediğini söyledi.

Haberin Devamı