Bilim - TeknolojiTrugo şarj ne demek? TOGG trugo şarj istasyonları nerelerde var, kaç tane? Özellikleri neler?
Paylaş
Trugo şarj ne demek? TOGG trugo şarj istasyonları nerelerde var, kaç tane? Özellikleri neler?

Trugo şarj ile ilgili aramalar TOGG otomobillerin özelliklerinin ortaya çıkmasıyla gündem oldu. Elektrikli olarak üretilen yerli otomobil TOGG’un fabrikası 29 Ekim’de açılıyor ve ilk araç açılışta banttan inecek. Yerli otomobiller yurt içinde yerleştirilen trugo şarj istasyonlarında kolaylıkla şarj edilebilecek. Peki, trugo şarj ne demek? TOGG trugo şarj istasyonları nerelerde var, kaç tane? Özellikleri neler? İşte detaylar…

TOGG CSUV modelin bataryaları Gemlik fabrikasında üretilecek ve araçlar trugo şarj istasyonlarında şarj edilecek. TOGG otomobillerinin yüzde 80’lik doluluk oranıyla 500 kilometreden fazla yol gitmesi planlanıyor. İşte trugo şarj istasyonları hakkında merak edilen soruların yanıtları…

Haberin Devamı

Trugo şarj ne demek TOGG trugo şarj istasyonları nerelerde var, kaç tane Özellikleri neler

TRUGO ŞARJ NE DEMEK?

Trugo, marka tarafından Türkiye’nin yüksek performanslı ve geniş kapsamlı şarj ağı şeklinde tanımlanıyor. Bu tanım, kurulacak olan Trugo şarj istasyonlarının ülke çapında geniş ağa sahip olacağını ve hızlı şarj imkânı sunma özelliğini de destekliyor.

Trugo şarj ne demek TOGG trugo şarj istasyonları nerelerde var, kaç tane Özellikleri neler

TRUGO ŞARJ İSTASYONLARI NERELERDE?

2023’ün ortasına kadar 81 ilde, 600’ün üzerinde noktada, toplamda 2000 soketle hizmet verecek 1000 adet trugo şarj cihazı kurulacak.

Trafik yoğunluğu yüksek güzergahlarda 25, diğer bölgelerde 50 kilometrede bir trugo şarj istasyonları yer alacak.

Trugo şarj ne demek TOGG trugo şarj istasyonları nerelerde var, kaç tane Özellikleri neler

TRUGO ŞARJ İSTASYONLARININ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Yüksek hızlı şarj cihazlarıyla bir bataryanın doluluk oranı ortalama 25 dakika içinde yüzde 20’den yüzde 80’e ulaşabilecek. Cihazlarda yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynağı sertifikalı hizmet sağlanacak.

Türkiye’deki tüm elektrikli araç sahiplerinin erişimine açık olacak yüksek performanslı şarj ağı sayesinde kullanıcıların menzil endişesi ortadan kalkacak.

Haberin Devamı

Holografik asistan teknolojisi ile sürücü, gözünü yoldan ayırmasına gerek kalmadan gösterge ekranında verilen bilgilere erişiminin dışında yol ve çevresel faktörler hakkında da detaylı bilgi edinebilecek. Otomobil park etme gibi birçok işlemi sürücüye gerek kalmadan kendi yapabilecek.