Gündem Dışarıdaki Gazeteciler'den kendilerini hedef alan haberlere yalanlama

Dışarıdaki Gazeteciler'den kendilerini hedef alan haberlere yalanlama

Paylaş
Dışarıdaki Gazeteciler'den kendilerini hedef alan haberlere yalanlama

Cumhuriyet gazetesi davasında tutuklu meslektaşlarıyla dayanışma içindeki gazetecilerin oluşturduğu Dışarıdaki Gazeteciler, kendilerini hedef alan bazı yayın organlarındaki haberlerin, geçmişte FETÖ'nün başvurduğu yöntemlerin aynısı olduğuna işaret ederek, haberleri yalanladı ve suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Cumhuriyet gazetesi davasında tutuklu meslektaşlarıyla dayanışma içinde olan gazeteciler, bir süredir bazı yayın organlarınca türlü iddialarla sistemli olarak hedefleştirilmelerine karşı açıklama yaptı.

'Bir dönem FETÖ'nün uyguladığı yöntemlerin aynısı'


"Dışarıdaki Gazeteciler" adıyla tutuklu olan meslektaşlarının davalarını takip eden, haberlerini yapan ve kamuoyunu bilgilendiren gazeteciler, kendilerine yönelik bazı gazetelerde yer alan haberlerin "iftira" ve "algı operasyonu" olduğunu vurgulayarak, uygulanan yöntemlerin, bir dönem FETÖ'nün yaptıklarıyla aynı olduğunu işaret etti.


Cumhuriyet gazetesi davasının duruşma tarihiydi


Cumhuriyet gazetesi davasının 24 Temmuz'da görülmesi nedeniyle, aralarında haberleştikleri Whatsapp grubunun adını, tutuklu meslektaşlarının serbest kalması umuduyla "24 Temmuz Hep Birlikte Özgürüz" koyan gazeteciler, kimi yayın organlarınca, bu tarihte "kaos ve ayaklanma çıkarmaya hazırlanmak" iftirasına maruz kalmıştı. Ancak söz konusu tarihte Cumhuriyet gazetesinin davası görülmüş ve 7 tutuklu gazeteci de tahliye edilmişti. Gazeteciler bu süreçte görülen dava hakkında kamuoyunu bilgilendirmişti. Dışarıdaki Gazeteciler, bu gazetelerin haberlerini o süreçte yalanlayarak, iftira olduklarını açıklamıştı. Dışarıdaki Gazeteciler, şimdi yine aynı gazetelerin de aralarında yer aldığı bazı yayın organlarının, "yine aynı iddialarla, üstelik hedef alınan gazetecilerin isim ve çalıştıkları kurumların bile doğru yazılamadığı" habeleriyle hedef alındı. Dışarıdaki Gazeteciler, bu gazetelerin haberlerinin geçmişte FETÖ'nün başvurduğu yöntemler olduğunu vurgulayarak, haklarındaki iddiaların "yalan ve iftira" olduğunu kaydetti.

Yazılı açıklama yaptılar


Kendilerini hedef alan yalan haberlerle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını duyuran Dışarıdaki Gazeteciler'in sosyal medya hesabı üzerinden yaptıkları açıklama şöyle:


'Hakkımızda Gülen Cemaatinin yöntemleriyle kumpas kuruyorlar'


"Hakkımızda adım adım örülen bir kumpas var. Bunu sizinle paylaşmak istiyoruz.

Zamanında Gülen Cemaati’nin kullandığı yöntemle basın üzerinde hem algı hem de delil üretmenin taşları döşeniyor. Tasarladıkları iddianameler için yalan bilgiler oluşturuluyor.

Büyükada’da kumpasla tutuklanan insan hakları savunucuları üzerinden Cumhuriyet gazetesi davasına dikkat çekmek, haber yapılmasını, halkın davadan haberdar olmasını sağlamak için bir araya gelen gazeteciler, haftalardır hedef gösteriliyor.


'Haberlerde yazdıkları bilgiler bile yanlış'


Hükümet yanlısı Türkiye, Güneş, Sabah, Akşam ve Star gazeteleri gerçekleri yazmıyor. Yalan haberlerle biz gazetecilere iftira atıyorlar. Çıkan haberlerin yazım hatalarını geçtik, kimin nerede çalıştığı bilgileri ve haberde kullanılan fotoğraf bile yanlış.

'Düzeltilecek bir yanı yok'


Biz bunları düzeltmeyeceğiz. Çünkü yazılanların düzeltilecek bir yanı yok. Hiçbirisi doğru değil.

'Suç duyurusunda bulunacağız'


Ancak biz bu haberleri yazan kişiler ve gazeteler hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz, bulunacağız.

24 Temmuz’daki Cumhuriyet gazetesi davası 11 Eylül’e ertelendi. Hükümet yanlısı gazeteler, kurduğumuz WhatsApp grubunun isminden hareketle 24 Temmuz’da 'kargaşa' çıkacağını, ikinci bir Gezi’nin planladığını yazdı. Gezi olmadı. Kaos çıkmadı. Sadece Cumhuriyet gazetesinin hapisteki çalışanları hakim önüne çıktı. Bizler bu davayı takip ettik, mahkemede olanları yazdık, anlattık. Çünkü sadece gazetecilik yapıyoruz.

Ve sadece gazetecilik yapmaya, hakikatleri halkla paylaşmaya devam edeceğiz."