Eğitim - KariyerDeneyap Atölyeleri ile teknoloji gençliği

Deneyap Atölyeleri ile teknoloji gençliği

Paylaş
Deneyap Atölyeleri ile teknoloji gençliği

Yetenekli çocukları geleceğe hazırlayan Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde yeni dönem başladı. Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde on binlerce öğrenciye robotik kodlamadan nanoteknolojiye, tasarım ve üretimden yapay zekâya kadar 11 farklı alanda 36 ay ücretsiz eğitim veriliyor. Peki, Deneyap Teknoloji Atölyeleri’ne öğrenci seçimi nasıl yapılıyor? Başvuru kriterleri neler? Deneyap Teknoloji Atölyeleri Koordinatörü Buse Zehra Erdem Kökçam’la başvuru süreci ve atölyeler hakkında konuştuk.

81 İLDE 139 ATÖLYE

Haberin Devamı

Deneyap Teknoloji Atölyeleri Deneyap Türkiye Projesi kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın (T3 Vakfı) ortak çalışmasıyla 2017’de hayata geçti. Atölyelerin amacı, geleceğin mühendislerini, teknoloji girişimcilerini ve liderlerini yetiştirmek. Türkiye’nin 81 ilinde 139 Deneyap Teknoloji Atölyesi’nde on binlerce öğrenciye robotik kodlamadan nanoteknolojiye, tasarım ve üretimden yapay zekâya kadar 11 farklı alanda eğitim veriliyor. Deneyap Teknoloji Atölyeleri için yeni dönem başvuruları devam ediyor.

20 BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİ

Deneyap Teknoloji Atölyeleri Koordinatörü Buse Zehra Erdem Kökçam, 2023 yılı itibarıyla 15 bin 910 öğrencinin aktif olarak eğitimine devam ettiği atölyelerden, bugüne kadar 2 bin 700 öğrencinin mezun olduğunu söyledi. Türkiye genelinde hizmet veren 139 atölyenin, 262 derslik ve 20 binden fazla öğrenci kapasitesine sahip olduğunu belirten Kökçam, “4 bin 541 eğitmen öğrencileri geleceğe hazırlıyor. Öğrenci ve eğitmen seçimlerinden, eğitim içeriklerine, atölyelerde kullanılan malzemelerden, atölye konseptine kadar tüm Türkiye’de aynı imkânları çocuklarla buluşturuyoruz. Eğitimde fırsat eşitliği anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ÜÇ AŞAMALI KABUL SÜRECİ

Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde öğrenci seçme sürecinin üç aşamadan oluştuğunu belirten Kökçam, “Başvuru yapan adaylar, öncelikle ‘E-Sınava’ katılıyor. E-Sınavı başarıyla geçen belli sayıda aday, ikinci adım olan ‘Çevrim içi Eğitim ve Görev Tamamlama’ aşamasına, ardından bu aşamada başarılı olan adaylar ‘Uygulama Sınavı’na davet ediliyor. Tüm aşamaları başarıyla tamamlayan öğrenciler, atölyelerde eğitim almaya hak kazanıyor. Bilginin değil, becerinin ölçüldüğü E-Sınavda; adaylara matematik, fen, algoritma ve genel kültür konularından oluşan toplam 40 soru soruluyor. Başvurular 4, 5, 8 ve 9’uncu sınıf ile lise hazırlıkta okuyan öğrencilere açık” diye konuştu.

36 AY ÜCRETSİZ EĞİTİM

Eğitim süreci, ilk 24 ay proje temelli dersler ve son 12 ay takımlar dönemi olmak üzere iki aşamadan oluşuyor. 36 ay süren eğitimlerin tamamen ücretsiz olduğuna değinen Kökçam, “Deneyap Teknoloji Atölyeleri öğrencileri; teknoloji alanında almış oldukları eğitimleri, bilgi ve tecrübeleri kullanarak her eğitim sonunda proje şenliklerine katılıyor. Öğrenciler, mentorleri eşliğinde ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlanıyor. Eğitimlere paralel olarak Deneyap öğrencilerinin sosyal gelişimlerine katkı sunmak amacıyla teknik ve bilimsel geziler, piknik ile kamp programları da yapılıyor” dedi. Atölyelere başvurular, www.deneyap.org ve www.t3kys.com adresinden yapılabilecek.

Haberin Devamı

LOJİSTİKTE ‘EN SEÇKİN PROFESÖR’

Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Lojistik Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yiğit Kazançoğlu, merkezi Amerika’da bulunan küresel bir topluluk olan Uluslararası Endüstri Mühendisliği ve Operasyon Yönetimi Topluluğu (IEOM) tarafından ‘Lojistik Dalında Yılın En Seçkin Profesörü’ ödülüne layık görüldü. Türkiye’den ödül alan tek akademisyen olan Prof. Dr. Kazançoğlu, Stanford Üniversitesi’nin 2022 yılı kategorisindeki ‘Dünyadaki En Etkili Bilim İnsanları’ listesinde de yer almıştı. Birçok uluslararası akademik başarıya imza atan Prof. Dr. Kazançoğlu’nun operasyon yönetimi, tedarik zinciri yönetimi, yeşil lojistik, sürdürülebilirlik, döngüsel ekonomi, endüstri 4.0 konularında bilimsel makale ve çalışmaları bulunuyor

Haberin Devamı