Eğitim - KariyerDers saatleri kısaldı mı? Ders saatleri kaç dk oldu? İstanbul’da ders saatleri kısaltıldı SON DAKİKA!

Ders saatleri kısaldı mı? Ders saatleri kaç dk oldu? İstanbul’da ders saatleri kısaltıldı SON DAKİKA!

Paylaş
Ders saatleri kısaldı mı? Ders saatleri kaç dk oldu? İstanbul’da ders saatleri kısaltıldı SON DAKİKA!

İstanbul'da ders saatleriyle ilgili önemli bir değişiklik yapıldı. Öğrenciler ve veliler tarafından merakla beklenen son dakika açıklamasına göre, İstanbul'da ders sürelerinde değişikliğe gidildi. Peki, Ders saatleri kısaldı mı? Ders saatleri kaç dk oldu?

Ders saatleri kısaldı mı? Sorusu merak ediliyor ve internet üzerinde araştırılıyordu. Yeni düzenlemeyle birlikte, ders saatlerinin kaç dakika olduğu ve bu değişikliğin ne zaman uygulanmaya başlayacağı eğitim camiasında büyük ilgi uyandırdı. Peki, Ders saatleri kısaldı mı? Ders saatleri kaç dk oldu?

Haberin Devamı

DERS SAATLERİ KISALDI MI?

İstanbul Valiliği, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gönderilen genelgeye istinaden, 34 ilçede ikili eğitim yapılan okullarda ders saatlerinin süresinde değişikliğe gitti. Bu düzenleme, özellikle yoğun öğrenci nüfusuna sahip okullarda eğitim saatlerinin daha verimli kullanılmasını hedefliyor.

Ders saatlerinin kısaltılmasının temel nedeni, eğitim sürecinin daha verimli hale getirilmesi ve öğrencilerin karşılaşabileceği olumsuz durumların önüne geçilmesidir.

DERS SAATLERİ KAÇ DAKİKA OLDU?

İstanbul'da yapılan bu düzenleme ile ders saatleri, 40 dakikadan 35 dakikaya indirildi.

MEB'DEN VALİLİKLERE GENELGE

Genelgede, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenmesi ve öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları istendi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla tüm il valiliklerine "okul ve ders saati uygulaması" konulu genelge gönderildi.

TRT Haber'in haberine göre, mevzuatlarla gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasının sürdürülmesinin kararlaştırıldığı hatırlatılan genelgede, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde de ders yılının 180 iş gününden az olmamasının esas olarak belirlendiği aktarıldı.