Eğitim - KariyerDGS ek tercih var mı? Dikey Geçiş sınavı 2024 ek tercih ne zaman başlayacak? DGS ek tercih yapılıyor mu?

DGS ek tercih var mı? Dikey Geçiş sınavı 2024 ek tercih ne zaman başlayacak? DGS ek tercih yapılıyor mu?

Paylaş
DGS ek tercih var mı? Dikey Geçiş sınavı 2024 ek tercih ne zaman başlayacak? DGS ek tercih yapılıyor mu?

2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, birçok aday ek tercih sürecini merak etmeye başladı. Peki, DGS ek tercih var mı? Dikey Geçiş sınavı 2024 ek tercih ne zaman başlayacak? DGS ek tercih yapılıyor mu?

DGS ek tercih var mı? Sorusu gündemde yer alıyor ve merak ediliyor. DGS ek tercihleri, yerleşemeyen ya da tercihlerine yerleşemeyen adaylar için büyük bir fırsat olarak görülüyor. Bu yıl DGS ek tercih sürecinin ne zaman başlayacağı ve ek tercihlerin nasıl yapılacağına dair detaylar araştırılıyor. Peki, DGS ek tercih var mı? Dikey Geçiş sınavı 2024 ek tercih ne zaman başlayacak? DGS ek tercih yapılıyor mu?

Haberin Devamı

DGS EK TERCİH VAR MI?

DGS yerleştirmelerinde boş kalan kontenjanlar için ek tercih dönemi yapılacak. Bu süreçte yerleşemeyen adaylar, boş kalan kontenjanlar için tercih yapma fırsatına sahip olacak.

DGS ek tercih var mı Dikey Geçiş sınavı 2024 ek tercih ne zaman başlayacak DGS ek tercih yapılıyor mu

DGS EK TERCİH NE ZAMAN 2024?

2024 DGS ek tercih süreci, yerleşemeyen adaylar için büyük bir fırsat olarak bekleniyor. DGS ek tercihlerinin ne zaman başlayacağına dair ÖSYM tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, üniversite kayıt işlemleri 2-9 Ekim 2024 tarihleri arasında tamamlanacak ve sonrasında ek tercih süreci için tarihlerin açıklanması bekleniyor.