Eğitim - KariyerDiploma her kapıyı açmaz

Diploma her kapıyı açmaz

Paylaş
Diploma her kapıyı açmaz

YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversite adaylarına önemli tavsiyelerde bulundu. Üniversitede elde edilecek akademik ve teorik birikimin çok mühim olduğunu söyleyen YÖK Başkanı Özvar, “Ancak üniversite hayatını bununla sınırlı görmemek gerekir. Diploma çok kıymetlidir ama tek başına her kapıyı açabilecek bir anahtar değildir” dedi.

ÊÊYükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla, tercih maratonu başladı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, üniversite adayları ve ailelerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. YÖK Başkanı Özvar, üniversitede elde edilen akademik ve teorik birikimin gençlerin geleceği açısından çok önemli olduğunu ancak üniversite hayatını bununla sınırlı görmemek gerektiğini söyledi. Diplomanın çok kıymetli olduğunu ama tek başına her kapıyı açabilecek bir anahtar olmadığına değinen YÖK Başkanı Özvar, “Üniversiteler ders dışı kazanımların elde edildiği, kültürel ve sosyal becerilerin geliştirildiği, insana yeni ufuklar açan kurumlardır. Hangi üniversitede ve hangi bölümde okursa okusun, gençler kendilerini geliştirmekten ve yeni kazanımlar elde etmekten asla vazgeçmemeli. Teoriye dayalı öğrenmelerin yanında kendilerini geleceğe hazırlayacak uygulamalara ve ders dışı kazanımlara önem vermelidirler" dedi.

Haberin Devamı

"SINAV SADECE BiR BASAMAK"

YÖK Başkanı Özvar, YKS sonuçlarıyla ilgili gençlere su mesajı verdi: “Sınavda istediği neticeyi alamayan adaylarımız da morallerini bozmadan ileriye bakmaya devam etmeli. Sınav her şey demek değildir, lütfen bunu unutmayın. Önünüzde parlak bir geleceğin ve başaracağınız çok şeyin olduğuna inanıyorum. Başarı için yılmadan çalışmaya devam edin.” Ailelere de önemli uyarıda bulunan Başkan Özvar, “YKS’den alacakları sonuçlar gençlerimizin geleceği açısından elbette çok önemli. Fakat, olumlu ya da olumsuz sonuç ne olursa olsun onları bekleyen uzun bir geleceğin olduğunu ve bu sınavların sadece bir basamak olduğunu unutmamalıyız" dedi.

‘TEK DiL YETMEZ’

Yabancı dilin önemine de dikkat çeken Başkan Özvar, şunları söyledi: “Artık tek yabancı dille yetinilmemesi, en az iki veya üç yabancı dil öğrenmek hedeflenmeli. Farkı yaratacak olan husus, nitelikli bir üniversite eğitiminin alınmasının yanı sıra, kaç yabancı dilin hangi düzeyde bilindiği olacaktır. Bunu önemli bir mesaj olarak gençlere iletmek isterim.”

Haberin Devamı

'YENi BÖLÜMLERi DiKKATLE iNCELEYiN'

Tercih dönemiyle birlikte yeni bir heyecanın başladığını söyleyen Özvar'ın, adaylara önerileri şöyle:

Tercihlerinizi yaparken ilgi alanlarınıza ve yeteneklerinize en uygun programlara yönelmenizi tavsiye ederim. Gelecek hedeflerinizi de mutlaka göz önünde bulundurun.

Tercih etmeyi düşündüğünüz şehirler, üniversiteler ve programlar hakkında mümkün olduğunca fazla bilgi edinin.

Tercih sürecinde, yapay zekâ başta olmak üzere bu yıl ilk defa öğrenci alacak lisans ve ön lisans programlarını dikkatle incelemeniz sizler için faydalı olacak.

Sağlıklı bir tercih dönemi geçirmeniz adına ilerleyen günlerde Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılacak bütün açıklama ve duyuruları dikkatle takip etmeniz çok önemli.