Eğitim - KariyerDoğru lise tercihi için püf noktaları

Doğru lise tercihi için püf noktaları

Paylaş
Doğru lise tercihi için püf noktaları

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında lise tercihleri devam ediyor. 28 Haziran’da başlayan tercihler, 17 Temmuz saat 17.00’ye kadar sürecek. Yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar, 22 Temmuz’da açıklanacak. Sonra da nakil dönemi başlayacak. Tercih döneminin bitmesine sayılı günler kala, bu süreçte dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi veren Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Atila Ertoğan, “Lise, öğrencinin geleceğiyle ilgili planlarının başladığı yerdir. Doğru lise seçimi çok önemli. Bu nedenle veliler okulları mutlaka görüp, eğitim programıyla ilgili bilgi almalı” dedi.

Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Atila Ertoğan ve lisenin öğretmenleri, tercih dönemine sayılı günler kala öğrenci ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu. Lisenin öğrencinin geleceğiyle ilgili planlarının başladığı yer olduğunu söyleyen Atila Ertoğan, “Veliler okulları mutlaka görüp eğitim programıyla ilgili bilgi almalı. Biz de bu süreçte okulumuza gelen veli ve öğrencilerimize gelecek hedeflerimiz, dil eğitimimiz, sosyal ve kültürel imkanlarımız, yurtdışı olanaklarımız hakkında bilgi veriyoruz. Bu süreçte çocuğun potansiyelini tam anlamıyla kullanabilmesi çok önemli. Bu noktada öğrencilerimize büyük bir değer veriyoruz, onlar bizim için çok kıymetli. Onların geleceğe en iyi şekilde hazırlanması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Doğru lise tercihi için püf noktaları

Özel müfredatı ile öğrencileri geleceğin dünyasına yapay zeka, robotik kodlama ve yazılım dersleri ile hazırlayan Demirören Medya ve Teknoloji MTAL’de, 18 kişilik sınıflarda ders veriliyor. Ana dili İngilizce olan 3 yabancı öğretmenle 1 yıl hazırlık sınıfı bulunan devlet lisesi, LGS’de yüzde 1’lik dilime giren öğrencilere 12 ay boyunca burs veriyor. Hazırlık eğitiminin Amerikalı ve İrlandalı öğretmenler tarafından verildiğine dikkat çeken Atila Ertoğan, “Öğrenciler ana dili gibi İngilizce konuşuyor. Bunun yanı sıra öğrencilerimizin yurtdışı stajları da var. İngilizce konuşma fırsatı yakalayacakları bir süreç olacak. Matematik olimpiyatları, bilim olimpiyatları, Teknofest katıldığımız bazı etkinlikler. Akademik kadromuzla öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Doğru lise tercihi için püf noktaları

DEMİRÖREN MEDYA VE TEKNOLOJİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRETMENLERİNDEN TAVSİYELER

Psikolojik danışman Metin Borahan

Tercih sürecinde okulları gezen öğrenciler ve ailelerin dikkat etmesi gereken bazı noktalar var. Öğrencileri bilmediğimiz bir geleceğe hazırlıyoruz. Onları bilmediğimiz bu geleceğe hazırlayacak programları tercih etmeleri gerekiyor. Mutlaka yabancı dil programı olan bir okul tercih etmeliler. En az 2 dil öğrenebilecekleri bir program okusunlar. İleri derecede matematik, fizik çalışabilecekleri, siber güvenlik ve kodlama öğrenebilecekleri okullara gitsinler. Bunlar Demirören Medya ve Teknoloji MTAL’de olan şeyler. Tercih döneminde bunlara özellikle dikkat edilmeli. Ayrıca öğrenciler yüzdelik dilimlerinin üzerinde ve altındaki okulları tercih etmeli.

Doğru lise tercihi için püf noktaları

Fizik öğretmeni Muammer Öztürk

Tercih sürecinde velilerimiz ve öğrencilerimiz, yüzdelik dilimlerin yanı sıra okulların yapmış oldukları akademik ve bilimsel çalışmalar hakkında da bilgi edinmeye çalışıyor. 2024-2025 eğitim öğretim yılı itibariyle de lise öğrencilerine üniversite düzeyinde müfredat sunan AP (Advanced Placement) programı da okulumuzda uygulanmaya başlayacak.

İngilizce öğretmeni Chole Current

Haberin Devamı

Okulumuzda öğrenciler İngilizce’yi oyunlar ve farklı aktivitelerle pratik yaparak ve aktif olarak kullanarak öğreniyor. Böylece öğrenciler kendilerini daha rahat ifade edebiliyor. İlk yıl hazırlık sınıfında eğitim alıyorlar. Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni tercih etmek çok doğru bir seçim. Çünkü öğrencilerin ana dili İngilizce olan öğretmenlerden eğitim alabilecekleri çok seçenekleri yok. Bizim okulumuzda ise ana dili İngilizce olan 3 öğretmenimiz var.