Eğitim - Kariyerİlk ara tatil için ailelere öneriler

İlk ara tatil için ailelere öneriler

Paylaş
İlk ara tatil için ailelere öneriler

Okullarda ilk ara tatil, 14 Kasım’da başlayacak ve 18 Kasım Cuma günü sona erecek. Bahçeşehir Koleji Kariyer ve Rehberlik Merkezi, ara tatil için ebeveynlere önerilerde bulundu.

  • Hafif tekrarlarla çocuğun derslerden kopmamasını önleyebilirsiniz.
  • Tatil programı hazırlarken çocuğun desteğini ve onayını almak önemli. Program yaparken eğlenceli aktivitelerin içinde olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Bu tatilde mutlaka birlikte zaman geçirmeniz, bir arada olmanız, onu dinlemeniz, duygu ve düşüncelerini öğrenmeye çalışmanız ve kendi duygu düşüncelerinizi onunla paylaşmanız faydalı olacak.
  • Eğer çocuğunuz tatilin büyük bir kısmını sizinle birlikte evde geçirecekse televizyon ve bilgisayar kullanımı konusunda dikkatli olmalı, kullanım süresini sınırlamalısınız. Sınırsız kullanım, çocukların sosyal yaşantılarının zenginleşmesi ve zihinsel süreçlerinin tazelenmesine olumsuz etki yapar.
  • İmkânlarınız dâhilinde çocuğunuzun açık havada spor yapmasını sağlayabilir, yeni yerler keşfetmeye teşvik edebilirsiniz.

EĞİTİM TAKVİMİ

Haberin Devamı

Yarıyıl tatili 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında olacak. Birinci dönem sona erdiği için öğrenciler, dönem sonu başarı belgeleri ile birlikte karnelerini alacak. Okullar ikinci dönem 17-20 Nisan tarihlerinde ikinci ara tatili yapacak. 2022-2023 eğitim öğretim yılı ise 16 Haziran’da sona erecek.