Eğitim - Kariyerİlkokul kayıtları ne zaman 2024-2025? İlkokul kayıtları başladı mı, ne zaman başlayacak? İlkokul kayıt tarihleri MEB!

İlkokul kayıtları ne zaman 2024-2025? İlkokul kayıtları başladı mı, ne zaman başlayacak? İlkokul kayıt tarihleri MEB!

Paylaş
İlkokul kayıtları ne zaman 2024-2025? İlkokul kayıtları başladı mı, ne zaman başlayacak? İlkokul kayıt tarihleri MEB!

2024-2025 eğitim-öğretim döneminde okula başlayacak olan ilkokul öğrencileri nedeniyle veliler tarafından İlkokul kayıtları ne zaman 2024-2025? Sorusu merak ediliyor. Peki, İlkokul kayıtları ne zaman? İlkokul kayıtları başladı mı, ne zaman başlayacak?

 

 

İlkokul kayıtları ne zaman? Araştırması, ilkokul kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerinin gündeminde yer almakta. Yeni öğretim döneminde ilkokula başlayacak olan öğrenciler, yaz tatilinin yarılanması ile birlikte yeni öğretim dönemine dair araştırmalar yapmakta. Peki, İlkokul kayıtları ne zaman 2024-2025? İlkokul kayıtları başladı mı, ne zaman başlayacak? İlkokul kayıt tarihleri MEB!

Haberin Devamı

 

İLKOKUL KAYITLARI NE ZAMAN 2024-2025?

 

2024-2025 eğitim ve öğretim yılında ilkokul kayıtları, 2-6 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek uyum eğitimlerinin ardından başlayacak. İlkokul 1. ve 5. sınıflara aday kayıtların yapılması ve okul öncesi eğitim kurumları için kayıtların ise ağustos ayında başlaması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl kayıt süreci 14 Ağustos'ta başlamıştı, bu yıl da benzer bir tarihte kayıtların başlaması öngörülüyor.

 

İLKOKUL KAYITLARI BAŞLADI MI?

 

2024-2025 eğitim ve öğretim yılı ilkokul kayıtları henüz başlamadı. Geçen yıl eğitim ve öğretim yılı ilkokul kayıtları 14 Ağustos'ta başlamıştı. Buna göre 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı için de benzer bir tarih içerisinde kayıtların başlaması bekleniyor. MEB tarafından yapılacak güncel açıklamalar dahilinde haberimiz güncellenecektir.

Haberin Devamı

 İlkokul kayıtları ne zaman 2024-2025 İlkokul kayıtları başladı mı, ne zaman başlayacak İlkokul kayıt tarihleri MEB

İLKOKUL KAYDI NASIL YAPILIR?

 

İlkokula başlayacak öğrencilerin adrese dayalı kayıt işlemleri, Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmektedir. Zorunlu ilköğretim çağına ulaşan çocuklar, 1. sınıfa e-kayıt sistemiyle kayıt olacak. İlkokul birinci sınıf kayıtları, herhangi bir başvuru gerektirmeksizin MERNİS adres bilgileri doğrultusunda yapılmaktadır. Ayrıca, Millî Eğitim Bakanlığı'nın bilişim sistemleri e-Devlet (turkiye.gov.tr) üzerinden entegre edileceği için e-Kayıt sonuçları da e-Devlet kapısı aracılığıyla yayımlanacaktır. Buna göre yapılan kayıt sonuçları e-Devlet (turkiye.gov.tr) üzerinden öğrenebilirsiniz.