Eğitim - Kariyer'Kendiniz çok yönlü geliştirin'

'Kendiniz çok yönlü geliştirin'

Paylaş
'Kendiniz çok yönlü geliştirin'

Milyonlarca öğrenci üniversite sınavında ter döktü. Şimdi sıra, önemli bir dönüm noktası olan üniversite tercihinde. Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, üniversite adaylarına önemli önerilerde bulundu.

Üniversitelerde disiplinlerarası eğitim öne çıktı. Gençler yalnızca tek bir alanda uzmanlaşmak zorunda değiller. Çift ana dal, yan dal, sertifika ve konsantrasyon programları gibi çeşitli seçeneklerle, farklı alanlarda da kendilerini geliştirebilirler.

Haberin Devamı

Gençlerin en çok ihtiyacı olan şey, onları dinlememiz ve onlara mentörlük etmemiz. Kampüsünde bu kültürü oluşturmuş bir üniversiteyi tercih etmelerini öneriyorum.

Üniversite seçerken, gitmek istedikleri şehir, üniversite ya da bölüm etkili olabiliyor. Bu aşamada üniversiteleri yerinde görüp incelemelerinde büyük yarar var.

Üniversitenin akademik kadrosu, programları, uluslararası bağlantıları, işbirliği yaptığı kurum ve kuruluşlar, yurtdışı öğrenci hareketliliği ve diğer tüm olanakları araştırılmalı

Seçmeli derslerin fazlalığı, üniversite seçerken dikkat edilmesi gereken noktalardan bir diğeridir. Çünkü öğrencilerin kendilerine alan yaratabilecekleri unsurlardan biri de budur.Ê Öğrenciler uluslararası arenada söz sahibi bir üniversitede okumayı tercih etmeli

Haberin Devamı

Üniversite içindeki sosyal olanaklara da dikkat edilmeli.