Eğitim - KariyerKPSS ÖABT sınavı ne zaman? KPSS ÖABT saat kaçta, sınav yerleri ne zaman açıklanacak?

KPSS ÖABT sınavı ne zaman? KPSS ÖABT saat kaçta, sınav yerleri ne zaman açıklanacak?

Paylaş
KPSS ÖABT sınavı ne zaman? KPSS ÖABT saat kaçta, sınav yerleri ne zaman açıklanacak?

KPSS Öğretmen Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman ve saat kaçta yapılacağı pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Sınava günler kala adaylar sınav yerlerinin açıklanıp açıklanmadığını da merak ediyor. Peki, KPSS ÖABT sınavı ne zaman? KPSS ÖABT saat kaçta, sınav yerleri ne zaman açıklanacak?

2024 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), adayları heyecanlandırmaya devam ediyor. Özellikle öğretmen adaylarının büyük bir önem verdiği bu sınav, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen tarih ve saatte gerçekleştirilecek. Peki, KPSS ÖABT sınavı ne zaman? KPSS ÖABT saat kaçta, sınav yerleri ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

KPSS ÖABT SINAVI NE ZAMAN?

2024 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) için geri sayım başladı. Öğretmen adaylarının heyecanla beklediği sınavın tarihi ve detayları netleşti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre, KPSS ÖABT sınavı 4 Ağustos 2024 Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

KPSS ÖABT sınavı ne zaman KPSS ÖABT saat kaçta, sınav yerleri ne zaman açıklanacak

KPSS ÖABT SINAVI SAAT KAÇTA?

Sınav, Türkiye genelinde birçok merkezde eş zamanlı olarak yapılacak. Adaylar, sınav saat 10:15'te başlayacak ve belirli bir süre içinde alan bilgilerini gösterme fırsatı bulacaklar. Öğretmenlik mesleğine giriş için kritik bir adım olan ÖABT sınavı, adayların pedagojik bilgilerini, öğretmenlik alanlarındaki yetkinliklerini ölçmek amacıyla düzenleniyor.

Haberin Devamı

KPSS ÖABT sınavı ne zaman KPSS ÖABT saat kaçta, sınav yerleri ne zaman açıklanacak

KPSS SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav yerleri ve bina bilgileri, adayların sınav öncesinde planlamalarını yapabilmeleri için belirlenen tarih ÖSYM'nin resmi internet sitesinden duyurulacak. Adayların sınav günü yanlarında kimlik belgeleri ile gelmeleri gerektiği önemle belirtiliyor. Sınav öncesinde uygulanan kurallar ve yönergeleri dikkatlice okumaları ve bu doğrultuda hazırlıklarını tamamlamaları tavsiye ediliyor.