Eğitim - KariyerKPSS puanı kaç yıl geçerli? KPSS Ortaöğretim puanı kaç sene geçerlidir?

KPSS puanı kaç yıl geçerli? KPSS Ortaöğretim puanı kaç sene geçerlidir?

Paylaş
KPSS puanı kaç yıl geçerli? KPSS Ortaöğretim puanı kaç sene geçerlidir?

KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarına dair duyuru, ÖSYM tarafından yayımlandı. KPSS Ortaöğretim sınavına giren adaylar, aldıkları puanın ne kadar süreyle geçerli olduğunu merak ediyor. Peki, KPSS puanı kaç yıl geçerli? KPSS Ortaöğretim puanı kaç sene geçerlidir?

KPSS puanı kaç yıl geçerli? Sorusu, KPSS Ortaöğretim sınav sonuçlarının adayların erişimine açılması ile birlikte merak konusu oluyor. Bu süre zarfında adaylar, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının açtığı kadrolara başvuruda bulunabilirler. Peki, KPSS puanı kaç yıl geçerli? KPSS Ortaöğretim puanı kaç sene geçerlidir? Adayların başvurularını ve planlamalarını yaparken bilmesi gereken detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

KPSS PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ?

KPSS puanı, genel olarak 2 yıl boyunca geçerli olmaktadır. 2024 yılında sınava giren adaylar, puanlarını bu süre zarfında kullanabilirler. Ancak, öğretmen adayları için KPSS puanının geçerlilik süresi 1 yıldır. Yeni sınav yapılmaması durumunda, mevcut puanlar bir sonraki sınav sonuçları açıklanana kadar geçerliliğini korur. Bu süre boyunca adaylar, kamu kurum ve kuruluşlarının açtığı kadrolara başvuru yapabilirler.

KPSS puanı kaç yıl geçerli KPSS Ortaöğretim puanı kaç sene geçerlidir

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

2024 KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı. 15 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilen KPSS Ortaöğretim Sınavı'nın değerlendirme süreci tamamlandı. Adaylar, sonuçlarına 4 Ekim 2024 saat 11.00’den itibaren ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecekler.

Haberin Devamı