Eğitim - KariyerKYK BURS BAŞVURU EKRANI 2024 – 2025 | KYK burs başvuruları başladı mı, hangi tarihte başlayacak?

KYK BURS BAŞVURU EKRANI 2024 – 2025 | KYK burs başvuruları başladı mı, hangi tarihte başlayacak?

Paylaş
KYK BURS BAŞVURU EKRANI 2024 – 2025 | KYK burs başvuruları başladı mı, hangi tarihte başlayacak?

2024-2025 eğitim yılı için KYK burs başvuruları, öğrenciler tarafından merakla bekleniyor. Peki, KYK burs başvuruları başladı mı, hangi tarihte başlayacak? İşte KYK burs başvuru ekranı!

KYK burs başvuruları gündemde. Üniversite kayıt işlemlerinin tamamlanması ve YKS ek tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından, öğrenciler KYK burs başvurularını yapmayı hedefliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sağlayacağı KYK bursları, bu yıl da e-Devlet üzerinden online başvuru yöntemiyle alınacak. Peki, KYK burs başvuruları başladı mı, hangi tarihte başlayacak? İşte KYK burs başvuru ekranı!

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN 2024?

2024-2025 eğitim dönemi için KYK burs başvuruları henüz başlamadı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak resmi duyurular bekleniyor. Geçtiğimiz yıllarda KYK burs başvuruları genellikle Kasım ayı içerisinde alınmıştı. Bu yıl da benzer bir tarihte başvuruların başlaması öngörülüyor. Başvurular başladığında e-Devlet üzerinden yapılacak.

KYK BURS BAŞVURU EKRANI 2024 – 2025 | KYK burs başvuruları başladı mı, hangi tarihte başlayacak

KYK BURS BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

KYK burs başvuruları henüz başlamadı. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından yapılacak duyuruların ardından başvuru tarihleri netleşecek. Geçtiğimiz yıllarda Kasım ayında başlatılan başvuruların bu yıl da benzer bir dönemde alınması bekleniyor. Başvuru süreci e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilecek.

KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR, KAÇ TL?

2024-2025 KYK burs ücretleri henüz açıklanmadı. Ancak geçen yıl, KYK bursları lisans öğrencileri için 1250 TL'den 2000 TL'ye, yüksek lisans için 2500 TL'den 4000 TL'ye, doktora öğrencileri için ise 3750 TL'den 6000 TL'ye çıkarılmıştı. Bu yıl da KYK burs ücretlerinin Kasım ayında duyurulması bekleniyor.

Haberin Devamı