Eğitim - KariyerKYK burs başvuruları ne zaman 2024? KYK burs başvuruları başladı mı, nereden başvuru yapılır?

KYK burs başvuruları ne zaman 2024? KYK burs başvuruları başladı mı, nereden başvuru yapılır?

Paylaş
KYK burs başvuruları ne zaman 2024? KYK burs başvuruları başladı mı, nereden başvuru yapılır?

KYK burs başvuruları, ÖSYM tarafından açıklanan YKS yerleştirme sonuçlarının ardından gündeme geldi ve KYK bursu almak isteyen birçok kişi tarafından sorgulatıldı. Peki, KYK burs başvuruları ne zaman 2024? KYK burs başvuruları başladı mı, nereden başvuru yapılır?

KYK burs başvuruları ne zaman 2024? Sorusu, Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen burstan faydalanmak isteyen öğrenciler tarafından araştırılmakta ve yakından takip edilmektedir. GSB tarafından yapılan açıklamanın ardından öğrenciler KYK burs başvuru işlemlerine başlayacak. Peki, KYK burs başvuruları ne zaman 2024? KYK burs başvuruları başladı mı, nereden başvuru yapılır?

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN 2024?

2024-2025 eğitim yılı için KYK burs başvuruları, genellikle Ekim ayı içerisinde yapılmaktadır. Geçmiş yıllarda, burs ve kredi başvuruları Ekim ayının ortalarında başlamıştı. Bu yıl da benzer bir takvim izlenmesi bekleniyor.

KYK burs başvuruları ne zaman 2024 KYK burs başvuruları başladı mı, nereden başvuru yapılır

KYK BURS BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

KYK burs başvuruları, e-Devlet platformu üzerinden gerçekleştirilmektedir. Başvuru süreci başladığında, öğrenciler e-Devlet sistemine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak burs başvuru ekranına ulaşabilirler. Başvuru formunda, öğrencilerden istenen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmaları gerekmektedir.

KYK burs başvuruları ne zaman 2024 KYK burs başvuruları başladı mı, nereden başvuru yapılır

KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

2024 yılı itibarıyla KYK burs ve kredi miktarları henüz netleşmemiştir. Ancak, 2023 yılında lisans öğrencileri için burs ve kredi miktarı aylık 2.000 TL olarak belirlenmişti. Yüksek lisans öğrencileri için bu miktar 4.000 TL, doktora öğrencileri için ise 6.000 TL olarak belirlenmişti. 2025 yılına dair yeni miktarların Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yakında açıklanması bekleniyor. Bu nedenle, burs başvurusunda bulunacak öğrencilerin güncel rakamları takip etmeleri önemlidir.

Haberin Devamı