Eğitim - KariyerKYK BURS BAŞVURUSU BAŞLADI! KYK burs başvuruları nereden, hangi siteden yapılır? İşte KYK burs başvuru ekranı 2024

KYK BURS BAŞVURUSU BAŞLADI! KYK burs başvuruları nereden, hangi siteden yapılır? İşte KYK burs başvuru ekranı 2024

Paylaş
KYK BURS BAŞVURUSU BAŞLADI! KYK burs başvuruları nereden, hangi siteden yapılır? İşte KYK burs başvuru ekranı 2024

KYK burs başvuruları başladı. Öğrenciler, 2024-2025 eğitim dönemi için KYK burs başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler. Başvuruların nasıl yapılacağı ve detayları gündemde. Peki, KYK burs başvuruları nereden, hangi siteden yapılır?

KYK burs başvurularının başlaması ile birlikte birçok detay araştırılıyor ve merak ediliyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından verilen burs başvuruları 2024-2025 eğitim öğretim yılı için başladı. Üniversite öğrencilerinin eğitimlerini maddi olarak desteklemek amacıyla sağlanan bu burslara, e-Devlet sistemi üzerinden erişim sağlanabiliyor. Peki, KYK burs başvuruları nereden, hangi siteden yapılır? İşte KYK burs başvuru ekranı 2024!

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURUSU BAŞLADI MI?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 2024-2025 eğitim yılı için burs ve kredi başvurularını başlattı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yaptığı açıklamaya göre, öğrenciler burs ve kredi başvurularını 8 Ekim 2024 tarihinden itibaren e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler. Başvurular, 13 Ekim 2024 saat 23:59’a kadar devam edecek.

KYK BURS BAŞVURUSU BAŞLADI KYK burs başvuruları nereden, hangi siteden yapılır İşte KYK burs başvuru ekranı 2024

KYK BURS BAŞVURULARI NEREDEN, HANGİ SİTEDEN YAPILIR?

KYK burs ve kredi başvuruları, e-Devlet platformu üzerinden yapılmaktadır. Öğrenciler, e-Devlet hesabına giriş yaparak "GSB Burs/Kredi Başvurusu" ekranından başvurularını tamamlayabilirler. E-devlet şifresi olmayan öğrencilerin, en yakın PTT şubesine giderek şifre almaları veya internet bankacılığı, e-imza, mobil imza gibi alternatif giriş yöntemlerini kullanmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURU EKRANI 2024

KYK BURS BAŞVURUSU BAŞLADI KYK burs başvuruları nereden, hangi siteden yapılır İşte KYK burs başvuru ekranı 2024

KYK BURS BAŞVURUSU İÇİN HANGİ BELGELER GEREKİR?

Başvuran öğrencinin kimliğini kanıtlamak için nüfus cüzdanının fotokopisi gereklidir.

Öğrencinin öğrenim gördüğü kuruma ait, güncel tarihli öğrenci belgesi. Bu belge, öğrencinin eğitim durumu ve okul kaydını gösterir.

Ailenin maddi durumunu gösteren resmi bir belge. Bu, ailenin gelir düzeyini belirlemek için gerekli olup, genellikle çalıştıkları kurumlardan alınabilir.

Öğrencinin daha önceki eğitim dönemlerinde aldığı derslerin notlarını gösteren resmi belge. Bu, özellikle ön lisans veya lisans programlarından geçiş yapan öğrenciler için istenebilir.

Burs başvurusuna özel olarak istenebilecek diğer belgeler. Örneğin, özel durumları olan (şehit, gazi, engelli) öğrenciler için ek belgeler talep edilebilir.