Eğitim - KariyerKYK kredisi alan burs başvurusu yapabilir mi? Kredi alan burs için başvuru yapabiliyor mu?

KYK kredisi alan burs başvurusu yapabilir mi? Kredi alan burs için başvuru yapabiliyor mu?

Paylaş
KYK kredisi alan burs başvurusu yapabilir mi? Kredi alan burs için başvuru yapabiliyor mu?

KYK kredisi alan öğrenciler, burs başvurusu yapıp yapamayacaklarını merak ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sağladığı bu destek programında, öğrenciler ihtiyaçlarına göre kredi veya burs başvurusunda bulunabiliyor. Peki, KYK kredisi alan burs başvurusu yapabilir mi? Kredi alan burs için başvuru yapabiliyor mu?

KYK kredisi alan burs başvurusu yapabilir mi? Sorusu, KYK kredi ve burs başvurularının başlamasının ardından kredi yerine burs tercih etmek isteyen öğrenciler tarafından araştırılıyor. Özellikle KYK bursunun geri ödemesi olmaması nedeniyle tercih ediliyor. Peki, KYK kredisi alan öğrenciler burs başvurusunda bulunabilir mi? KYK kredisi alan burs başvurusu yapabilir mi? Kredi alan burs için başvuru yapabiliyor mu?

Haberin Devamı

KYK KREDİSİ ALAN BURS BAŞVURUSU YAPABİLİR Mİ?

KYK kredisi alan öğrenciler, mevcut düzenlemelere göre aynı dönemde burs başvurusunda bulunamaz. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Burs/Kredi Yönetmeliği'ne göre, burs alan öğrenciye kredi; kredi alan öğrenciye ise burs ödemesi yapılamaz. Dolayısıyla kredi alan bir öğrencinin tekrar burs başvurusu yapması mümkün değildir.

KYK kredisi alan burs başvurusu yapabilir mi Kredi alan burs için başvuru yapabiliyor mu

KYK BURS BAŞVURUSU BAŞLADI MI?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 2024-2025 eğitim yılı için burs ve kredi başvurularını başlattı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yaptığı açıklamaya göre, öğrenciler burs ve kredi başvurularını 8 Ekim 2024 tarihinden itibaren e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler.