Eğitim - KariyerKYK yurt kayıtları ne zaman bitiyor? KYK yurt kayıtları ayın kaçında, hangi tarihte bitiyor? KYK yurt kayıt tarihleri

KYK yurt kayıtları ne zaman bitiyor? KYK yurt kayıtları ayın kaçında, hangi tarihte bitiyor? KYK yurt kayıt tarihleri

Paylaş
KYK yurt kayıtları ne zaman bitiyor? KYK yurt kayıtları ayın kaçında, hangi tarihte bitiyor? KYK yurt kayıt tarihleri

Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği KYK yurt sonuçlarının açıklanmasının ardından, yurtlara yerleşmeye hak kazanan adaylar kayıt işlemlerini ne zamana kadar yapabileceklerini araştırmaya başladı. Peki, KYK yurt kayıtları ne zaman bitiyor? KYK yurt kayıtları ayın kaçında, hangi tarihte bitiyor?

KYK yurt kayıtları ne zaman bitiyor? Sorusu, başvuruların başlamasının ardından merak konusu oldu. KYK yurt kayıtları, e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor ve belirlenen son tarihe kadar devam edecek. YKS sınavının ardından başlayan bu süreçte, öğrencilerin belirtilen tarihe kadar kayıtlarını tamamlamaları gerekiyor. Peki, KYK yurt kayıtları ne zaman bitiyor? KYK yurt kayıtları ayın kaçında, hangi tarihte bitiyor?

Haberin Devamı

KYK YURT KAYITLARI NE ZAMAN BİTİYOR?

KYK yurt kayıtları, 7 Eylül 2024 Cumartesi günü saat 23.59'da sona erecek. Geçtiğimiz günlerde açıklanan sonuçların ardından, hak kazanan öğrenciler e-Devlet Kapısı üzerinden kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Yurt kayıt işlemleri için öğrencilerin belirlenen tarihe kadar gerekli ödemeleri yapmaları ve taahhütname onayını tamamlamaları gerekiyor.

KYK YURT KAYDI NASIL YAPILIR 2024

  • KYK yurtlarına yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, kayıt işlemlerini e-Devlet üzerinden kolayca gerçekleştirebilirler.
  • İlk olarak, öğrencilerin e-Devlet platformuna giriş yaparak "Yurt Kayıt İşlemleri" bölümüne ulaşmaları gerekiyor.
  • Bu alanda gerekli adımları takip ederek, taahhütname onayını vermeleri zorunludur.
  • Kayıt işlemi sırasında belirlenen ilk kayıt ücreti ve yurt depozitosu da ödenmelidir.