Eğitim - KariyerKYK yurt ücreti ne kadar, kaç TL 2024? KYK yurt ücretleri aylık mı, yıllık mı ödeniyor? KYK yurt ücretinde depozito ne kadar?

KYK yurt ücreti ne kadar, kaç TL 2024? KYK yurt ücretleri aylık mı, yıllık mı ödeniyor? KYK yurt ücretinde depozito ne kadar?

Paylaş
KYK yurt ücreti ne kadar, kaç TL 2024? KYK yurt ücretleri aylık mı, yıllık mı ödeniyor? KYK yurt ücretinde depozito ne kadar?

KYK yurtları hakkında bilgi almak isteyen öğrenciler, özellikle şehir dışında üniversite eğitimi almayı planlayanlar, yurt ücretlerine dair detayları merak ediyor. Peki, KYK yurt ücreti ne kadar, kaç TL 2024? KYK yurt ücretleri aylık mı, yıllık mı ödeniyor? KYK yurt ücretinde depozito ne kadar?

KYK yurt ücreti ne kadar, kaç TL 2024? Sorusu, başvuruların açılmasının ardından gündeme geliyor. KYK yurt başvurularının başlamasının ardından gözler E-Devlet GSB yurt başvuru ekranına çevrildi. Yeni akademik yıl öncesinde yurtlarda kalmak isteyen öğrenciler, KYK yurt başvurularına dair sorgulamalarını sıklaştırdı. Peki, KYK yurt ücreti ne kadar, kaç TL 2024? KYK yurt ücretleri aylık mı, yıllık mı ödeniyor? KYK yurt ücretinde depozito ne kadar? 

Haberin Devamı

KYK YURT ÜCRETİ NE KADAR, KAÇ TL 2024? 

Henüz yeni dönem için yurt ücretleri açıklanmadı, ancak geçtiğimiz dönemdeki ücretler baz alındığında; tip 1 yurt ücreti aylık 345 TL, tip 2 için 405 TL, tip 3 için 480 TL, tip 5 için 510 TL ve tip 6 için 570 TL olarak belirlenmişti. Yeni ücretlerin ne zaman açıklanacağı ise öğrenciler tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. 

KYK yurt ücreti ne kadar, kaç TL 2024 KYK yurt ücretleri aylık mı, yıllık mı ödeniyor KYK yurt ücretinde depozito ne kadar

KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLADI MI?  

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için GSB yurt başvurularının açıldığını açıkladı. Buna göre e-Devlet sistemi üzerinden KYK başvurusunda bulunmak isteyen öğrenciler, başvurularını gerçekleştirebilecek. 

KYK YURT DEPOZİTOSU NE KADAR, KAÇ TL?

2023-2024 eğitim öğretim yılında KYK yurtlarında kalan öğrenciler için belirlenen güvence bedelleri şu şekildeydi: 1. tip odalar için 855 TL, 2. ve 3. tip odalar için ise 1020 TL olarak belirlenmişti. Bu bedeller, öğrencilerin yurda yerleşmeden önce ödemesi gereken tutarları ifade ediyor.

Haberin Devamı

KYK yurt ücreti ne kadar, kaç TL 2024 KYK yurt ücretleri aylık mı, yıllık mı ödeniyor KYK yurt ücretinde depozito ne kadar

KYK YURT BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?  

KYK yurt başvurularını yapmak için, e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra ilgili başvuru ekranını ziyaret etmek gerekiyor. Öğrenciler, burada belirtilen adımları takip ederek gerekli bilgileri dolduracak ve başvurularını tamamlayacaklar. Başvuruların tamamlanmasının ardından, sonuçlar yine e-Devlet üzerinden duyurulacak.