Eğitim - KariyerLGS 1. nakil başvuruları ne zaman? LGS nakil başvurusu nasıl, nereden yapılır?

LGS 1. nakil başvuruları ne zaman? LGS nakil başvurusu nasıl, nereden yapılır?

Paylaş
LGS 1. nakil başvuruları ne zaman? LGS nakil başvurusu nasıl, nereden yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2 Haziran'da gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı sonuçları bugün açıklanacak! 973 yurt içi sınav merkezinde 3 bin 891 okulda 62 bin 663 salonda, yurt dışında ise 11 sınav merkezi ve 11 okuldaki 35 salonda gerçekleştirilen sınavın sonuçlarının açıklanmasına saatler kala nefesler tutuldu! Peki, yerleştirme sonucunu değiştirmek isteyenler için LGS 1. nakil başvuruları ne zaman? LGS nakil başvurusu nasıl, nereden yapılır?


2 Haziran Pazar günü yapılan 2024 LGS sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından nakil başvuruları araştırılmaya başladı. Binlerce öğrencinin girdiği LGS sınavında nakil başvurusu gerçekleştirmek isteyenler LGS 1. nakil başvuruların ne zaman sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki, LGS 1. nakil başvuruları ne zaman? LGS nakil başvurusu nasıl, nereden yapılır?

Haberin Devamı

LGS 1. nakil başvuruları ne zaman LGS nakil başvurusu nasıl, nereden yapılır

LGS 1. NAKİL BAŞVURULARI NE ZAMAN?

2024 LGS sonuçlarının açıklanması sonrasında herhangi bir okula yerleştirilemeyen ya da farklı bir liseye geçmek isteyen öğrenciler için geçiş şansı sunulacak. 22 Temmuz 2024 tarihinde açıklanan yerleştirme sonucunun ardından 22-26 Temmuz tarihinde nakil başvuruları başlayacak.

LGS 1. NAKİL BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

LGS 1. nakil başvurusu 22 Temmuz ile 26 Temmuz tarihleri arasında https://eokul.meb.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilecek.

LGS 1. nakil başvuruları ne zaman LGS nakil başvurusu nasıl, nereden yapılır

LGS 2. NAKİL BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

LGS 2. nakil başvurularının 1. nakil sonuçlarının açıklanmasının ardından gerçekleştirilmesi bekleniyor.