Eğitim - KariyerLGS şampiyonlarından başarı tüyoları

LGS şampiyonlarından başarı tüyoları

Paylaş
LGS şampiyonlarından başarı tüyoları

Yaklaşık 1 milyon öğrencinin katılması beklenen LGS kapsamındaki merkezi sınav, 2 Haziran Pazar günü yapılacak. LGS 2023’de Türkiye genelinde 562 öğrenci, tüm sorulara doğru yanıt vererek 500 tam puan almıştı. Geçen yılın 5 şampiyonu, sınava nasıl hazırlandığını anlattı.

OKUMA MERAKI BAŞARIYI GETİRDİ

Haberin Devamı

İstanbul’da, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınavdan 500 tam puan alarak Galatasaray Lisesi’ne yerleşen Cansu Ela Eren, “Başarımın sırrı, ilk günden beri okula olan sevgim ve okumaya olan merakım. Okuma alışkanlığım sayesinde girdiğim sınavlarda soruları daha çabuk anladım. Bunun yanında işin sırrı çok çalışmak değil, düzenli ve verimli çalışmak. Hedeflerim ve onlara ulaşma isteğim, en büyük motivasyon kaynağımdı” dedi.

DÜZENLİ KONU TEKRARI YAPTI

Tokat’tan LGS şampiyonu olan Hacı Hasan Ocak, Ankara Fen Lisesi’nde okuyor. Yaz aylarında LGS sınavına hazırlanmaya başladığını belirten Hacı Hasan, “Ödevlerimi, özellikle de konu tekrarlarını düzenli olarak yaptım. Bol bol soru çözdüm, kitap okumaya ağırlık verdim. Öğretmenlerimi de sınıfta çok dikkatli bir şekilde dinledim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

DENEME SINAVLARI ETKİLİ OLDU

Galatasaray Lisesi’nde okumaya hak kazanan LGS birincisi Meryem Vahid, “Çok fazla soru çözmek değil, verimli soru çözmek önemli. Daha fazla sayısal ders soruları ve paragraf çözdüm. Çok deneme sınavı çözmek de önemli. Ders çalışmaya ‘birinci olacağım’ diye başladım. Bundan dolayı fazla hırslıydım. Senenin başında çok fazla yanlışlarım vardı ama zaman ilerledikçe ‘tamam yapacağım’ diye devam ettim” dedi.

BOL BOL SORU ÇÖZDÜ

Bolu’dan LGS şampiyonu olan Taha Can Tekin, Galatasaray Lisesi’nde öğrenimini sürdürüyor. Sürece bolca soru çözerek, bolca kitap okuyarak hazırlandığını söyleyen Taha Can, “İlk başta günde 140 soruyla başladım, ardından da 290 soruya kadar çıktım. Sınava girecek öğrencilere tavsiyem, bol bol soru çözsünler, öğretmenlerini derslerde dikkatli dinlesinler ve bol bol kitap okusunlar” dedi.

OKULUNDAKİ KURSLARA KATILDI

Muş’tan LGS’de 500 tam puan alarak birinci olan Zehra Şimşek, Ankara Fen Lisesi’nde eğitim yaşamına devam ediyor. Milli Eğitim’in kaynaklarından yararlandığını anlatan Zehra, okulundaki Destekleme ve Yetiştirme Kursları’na (DYK) da katıldığını belirtti. Bunun dışında özel bir kursa gitmeyen Zehra, bol soru ve düzenli çalışmayla başarıyı elde ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

LGS’DE İKİ ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK

1) LGS sınav başvuruları, 18-29 Mart tarihleri arasında e-okul üzerinden yapılacak. Öğrenci başvuruları, bu yıla kadar otomatik olarak yapılıyordu. Bu yıl ise isteğe bağlı yapılacak. Sınavsız öğrenci alacak okulları tercih eden öğrencilerin LGS sınavına girmesine gerek yok.

2) İkinci değişiklik ise öğrenciler sınava kendi okullarında girmeyecek. Covid-19 salgınından önce, öğrenciler belirli merkezlerde sınava giriyordu. Normale dönüş kapsamında, öğrenciler sınav merkezi olarak belirlenen okullarda sınava girecek.

DEPREMLE MÜCADELEDE ÖDÜLLÜ PROJELER

Geleceğin mimarlarının ve inşaat mühendislerinin deprem bilinciyle yetişmesini hedefleyen DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nda ödüller 7’nci kez sahiplerini buldu. Ödül töreni, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu’nun katılımıyla Hasan Kalyoncu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Yarışmada birinci olan Altınbaş Üniversitesi’ne ödül plaketini bakan Mehmet Şimşek verdi. Gebze Teknik Üniversitesi ikinci, İstanbul Teknik Üniversitesi ise üçüncü oldu. 6 Şubat depreminde, akraba, öğrenci ve mezunlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Haluk Kalyoncu, “Deprem riskine karşı vatandaşlarımızın güvenli binalarda yaşama hakkına sahip olmalarını sağlamak, mevcut binaları güçlendirmek, sürdürülebilir binaların tasarımını yapmak toplumumuzun güvenliği ve refahı için büyük bir önem arz ediyor” dedi.

Haberin Devamı