Eğitim - KariyerMEB ORTAK SINAV TAKVİMİ: MEB ortak sınavlar ne zaman, hangi tarihte? Hangi ortak sınav, hangi tarihte yapılacak?

MEB ORTAK SINAV TAKVİMİ: MEB ortak sınavlar ne zaman, hangi tarihte? Hangi ortak sınav, hangi tarihte yapılacak?

Paylaş
MEB ORTAK SINAV TAKVİMİ: MEB ortak sınavlar ne zaman, hangi tarihte? Hangi ortak sınav, hangi tarihte yapılacak?

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrenciler ve veliler, 1. dönemde yapılacak olan ortak sınavların tarihlerini araştırmaya başladı. Peki, MEB ortak sınavlar ne zaman, hangi tarihte? Hangi ortak sınav, hangi tarihte yapılacak?

MEB ortak sınavları, öğrencilerin ve velilerin gündeminde. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından her yıl düzenlenen bu sınavlar, hem öğrencilere hem de velilere önemli bir yol gösterici oluyor. Özellikle hangi derslerde ortak sınavların yapılacağı ve bu sınavların hangi tarihlerde gerçekleşeceği büyük merak konusu. Peki, MEB ortak sınavlar ne zaman, hangi tarihte? Hangi ortak sınav, hangi tarihte yapılacak?

Haberin Devamı

MEB ORTAK SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılı için belirlenen ortak sınav tarihleri, öğrenciler ve veliler tarafından merakla bekleniyor. MEB takvimine göre, 1. dönem ortak sınavlar 30 Ekim - 8 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinde uygulanacak bu sınavlar, 6. sınıf ve 10. sınıflar için planlanmışken, 2. dönemde ise diğer sınıf düzeyleri için tarih aralıkları belirlenmiş durumda.

MEB ORTAK SINAV TAKVİMİ: MEB ortak sınavlar ne zaman, hangi tarihte Hangi ortak sınav, hangi tarihte yapılacak

MEB ORTAK SINAV TAKVİMİ 2024-2025

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılına ait ortak sınav tarihlerini belirledi. Buna göre sınav takvimi şu şekilde düzenlendi:

1. Dönem 1. Sınavlar: 30 Ekim - 8 Kasım 2024

1. Dönem 2. Sınavlar: 30 Aralık 2024 - 10 Ocak 2025

Haberin Devamı

2. Dönem 1. Sınavlar: 17 - 28 Mart 2025

2. Dönem 2. Sınavlar: 26 Mayıs - 13 Haziran 2025