Eğitim - KariyerOrtaokul kayıtları ne zaman başlıyor? Ortaokul kayıt tarihi ne zaman, hangi tarihte başlayacak 2024?

Ortaokul kayıtları ne zaman başlıyor? Ortaokul kayıt tarihi ne zaman, hangi tarihte başlayacak 2024?

Paylaş
Ortaokul kayıtları ne zaman başlıyor? Ortaokul kayıt tarihi ne zaman, hangi tarihte başlayacak 2024?

Ortaokul için kayıt işlemi yaptırmak isteyen birçok kişi tarafından Ortaokul kayıtları ne zaman başlıyor? Sorusu, merak edilmekte. Yapılacak olan açıklamalar dahilinde kayıtlar hakkındaki son durum araştırılıyor. Peki, Ortaokul kayıtları ne zaman başlıyor? Ortaokul kayıt tarihi ne zaman, hangi tarihte başlayacak 2024?

Ortaokul kayıtları ne zaman başlıyor? Sorusu, veliler başta olmak üzere birçok kişi sorgulatılıyor. MEB 2024 - 2025 Ortaokul kayıtları, eğitim hayatında büyük önem taşımakta olması nedeniyle birçok öğrencinin ve velinin odak noktası oluyor. Peki, Ortaokul kayıtları ne zaman başlıyor? Ortaokul kayıt tarihi ne zaman, hangi tarihte başlayacak 2024? Ortaokul kayıtları otomatik mi yapılıyor? 

Haberin Devamı

ORTAOKUL KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR? 

Ortaokul kayıtları, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 2024-2025 eğitim öğretim yılı için ağustos ayının son haftasında başlayacak. Bu süreçte ortaokula başlayacak öğrencilerin kayıtları ve şube belirlemeleri tamamlanacak. Ebeveynler, kayıt işlemleri hakkında okul yönetiminden detaylı bilgi alabilirler. 

ORTAOKUL KAYITLARI OTOMATİK Mİ YAPILIYOR? 

Ortaokul kayıtları MEB internet sitesinde yer almakta olan bilgilere göre sistemde otomatik olarak yapılmaktadır. Herhangi bir belge talep edilmemektedir. Çocuğunuzu istediğiniz okula kayıt yaptırmanın tek yolu kayıt dönemi gelmeden ikametinizi kayıt yaptırmak istediğiniz okulun yakın çevresine aldırmaktır. 

Ortaokul kayıtları ne zaman başlıyor Ortaokul kayıt tarihi ne zaman, hangi tarihte başlayacak 2024

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? 

2024-2025 eğitim öğretim yılı, 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Birinci dönem ara tatili, 11-15 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yarıyıl tatili ise 20 Ocak 2025 Pazartesi günü başlayıp, 31 Ocak 2025 Cuma günü sona erecek. İkinci dönem 3 Şubat 2025 Pazartesi günü başlayacak ve 20 Haziran 2025 Cuma günü tamamlanacak. Ayrıca, ikinci dönem ara tatili 31 Mart 2025 Pazartesi başlayarak, 4 Nisan 2025 Cuma günü sona erecek. 

Haberin Devamı