Eğitim - KariyerÖSYM Başkanı Ersoy’dan beklenen açıklama geldi! 2024 YKS tercih işlemlerinin tarihi belli oldu: Tercihler nereden yapılacak?

ÖSYM Başkanı Ersoy’dan beklenen açıklama geldi! 2024 YKS tercih işlemlerinin tarihi belli oldu: Tercihler nereden yapılacak?

Paylaş
ÖSYM Başkanı Ersoy’dan beklenen açıklama geldi! 2024 YKS tercih işlemlerinin tarihi belli oldu: Tercihler nereden yapılacak?

2024 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih süreci heyecanı da baş göstermeye başladı. Üniversite adayları, tercihlerin ne zaman yapılacağına ilişkin detayları araştırıyor. Adayların heyecanını dindirecek açıklama ise ÖSYM başkanı Ersoy’dan geldi. Peki, bu açıklamada hangi bilgiler yer alıyor? YKS tercihleri ne zaman başlayacak?

2024 yılı için gerçekleştirilen YKS sonuçları 16 Temmuz tarihi itibarıyla açıklandı. Öğrenciler, sonuçlarını öğrenmelerinin ardından hangi üniversiteye gidebileceklerini araştırmaya başladı. Üniversite listelerini büyük bir heyecanla hazırlayacak olan adaylar, tercih sürecinin ne zaman başlayacağını merak ediyor. İşte tüm detaylar…

Haberin Devamı

ÖSYM BAŞKANI ERSOY’DAN TERCİH AÇIKLAMASI

2024 YKS sonucunu öğrenen adaylar, tercih sürecinin ne zaman başlayacağı hakkında araştırmalar yapıyor. 2024 YKS tercih zamanı için beklenen açıklama ise ÖSYM Başkanı Ersoy’dan geldi. Yapılan açıklamaya göre tercihler, 25 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında yapılabilecek. 

YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

ÖSYM Başkanı Ersoy'un yaptığı açıklamaya göre YKS tercih işlemleri, ÖSYM'nin kendi internet sitesi üzerinden yapılabilecek. Öğrenciler, ais.osym.gov.tr adresi üzerinden üniversite seçimlerini gerçekleştirebilecek. 

ÖĞRENCİLERE ALTIN DEĞERİNDE TAVSİYELER!

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy sosyal medya hesabı üzerinden öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Ersoy, "Kıymetli adaylar, 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih heyecanı başlıyor. Tercih işlemleri 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında https://ais.osym.gov.tr üzerinden yapılacak. Tercihlerinizi yaparken uzman desteği almayı ihmal etmeyin. İlgi ve yeteneklerinizi dikkate alın, yayımlayacağımız kılavuzdan bölümlere ilişkin bilgileri lütfen dikkatlice okuyun. Yapacağınız tercihlerin gönlünüzce ve hayırlı olmasını diliyorum." paylaşımıyla öğrencilere destek verdi. 

Haberin Devamı