Eğitim - KariyerÜniversiteliler dikkat! Bu burslar kaçmaz

Üniversiteliler dikkat! Bu burslar kaçmaz

Paylaş
Üniversiteliler dikkat! Bu burslar kaçmaz

Üniversite kaydını tamamlayan öğrenciler şimdi de burs bulma telaşına düştü. Birçok kurum, başarılı fakat maddi imkanları yetersiz öğrencilere eğitim süresi boyunca karşılıksız burs veriyor.

Aylık 9 bin TL’yi bulan burslar, öğrenciler için adeta can suyu oluyor. Üniversite öğrencilerine burs desteği sağlayan bazı kurumlar şöyle:

Haberin Devamı

ANADOLU VAKFI

Vakfın bursuna, 30 Eylül’e kadar www.anadoluvakfi.org.tr adresinden online olarak başvuru yapılabiliyor. Vakıf, yeni dönemde başarılı öğrencilere aylık olarak İstanbul, Ankara, İzmir’de 5 bin 500 TL, diğer illerde 4 bin 500 TL’lik destek sağlayacak.

AYDIN DOĞAN VAKFI

Tıp, mühendislik ve hukuk fakültelerinde okuyan üstün başarılı kız öğrencilere ‘üstün başarı bursu’ veriyor. Aylık 5 bin TL olan burs için son başvuru tarihi 11 Ekim. Bursa, microfon.co internet sitesi üzerinden başvuru yapılabilir.

ÇELİKEL EĞİTİM VAKFI

Alev Topları Programı kapsamında, İstanbul’daki devlet üniversitelerinin ya da vakıf üniversitelerinin lisans programlarına tam burslu yerleşen ve ailede kişi başına düşen aylık ortalama net gelir 8 bin TL ve altı olan öğrencilere 12 ay boyunca 4 bin TL burs veriyor. Başvurular ‘microfon.co’ internet sitesi üzerinden 29 Eylül’e kadar alınacak.

Haberin Devamı

BORUSAN KOCABIYIK VAKFI

İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin; mühendislik, işletme ve iktisat fakülteleri ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okuyan öğrencilere burs veriyor. Burs başvuruları, yalnızca ‘microfon.co’ internet sitesi üzerinden kabul ediliyor.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (İBB)

İBB’nin ‘Genç Üniversiteli’ eğitim desteğinin başvuru tarihi henüz belli değil. Geçen yıl başvurular, 26 Eylül itibariyla başlamıştı. Bu sene başvuruların ekim ayının ilk haftasında başlaması bekleniyor. Burs ücreti de henüz açıklanmadı. İBB, geçen yıl 75 bin öğrenciye, 3 taksit halinde toplam 7 bin 500 TL vermişti. Başvurular, ‘İstanbul Senin’ uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek.

İSTANBUL SANAYİ ODASI VAKFI

İstanbul, Tekirdağ ve Kocaeli’ndeki devlet ile vakıf üniversitelerinin mühendislik fakültelerinde yüzde 100 burslu okuyanlara burs veriyor. Burs miktarı henüz belli değil. Burs başvuruları, 30 Eylül’de sona erecek.

KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (KYK)

KYK burs başvuruları için henüz tarih bilgisi paylaşılmadı. Ancak geçen yıl başvurular, 12-19 Ekim tarihleri arasında yapılmıştı. KYK burs başvurularının ekim ayı itibarıyla alınmaya başlaması bekleniyor. Burs miktarı da henüz açıklanmadı. Geçen yıl KYK burs ücreti, 2 bin TL’ydi.

Haberin Devamı

NEF VAKFI

Burs başvuruları için son gün yarın. Başvurular, www.nefvakfi.org adresinden online yapılabilecek. Nef Vakfı, burs başvurularında; 6 Şubat depremlerinde ailesini kaybetmiş, kalıcı sağlık sorunu yaşayan öğrencilerle birlikte ebeveynleri hayatta olmayan ve üniversite giriş sınavında yüksek başarı sıralamasına sahip olan öğrenciler öncelikli olarak değerlendirilecek.

RÖNESANS EĞİTİM VAKFI (REV)

Devlet üniversitelerinde okuyan ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilere burs veriyor. Burs başvuruları, 30 Eylül’e kadar ‘basvuru.revakademi.org’ web adresi üzerinden yapılacak. Burs ücretleri henüz belirlenmedi. Bursiyelerin, REV Akademi Kişisel Gelişim Programı üzerinden sunulan online eğitimleri tamamlamaları ve sosyal projelerde yılda 50 saat gönüllü olarak çalışmalar yürütmeleri bekleniyor.

Haberin Devamı

SABANCI VAKFI

Ankara, Boğaziçi, Çukurova, Dokuz Eylül, Ege, Gazi, Hacettepe, İstanbul Teknik, İstanbul, İstanbul-Cerrahpaşa, Marmara, Orta Doğu Teknik ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nde okuyan öğrencilere burs veriyor. Burs tutarı, eylül ayının sonunda www.sabancivakfi.org web sitesi üzerinden açıklanacak. Burs için son başvuru tarihi 18 Ekim.

SEMA YAZAR GENÇLİK VAKFI

ODTÜ, Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi’nde okuyan hukuk, tıp, sanat ve mühendislik gibi farklı fakülte ve bölüm öğrencilerine burs veriyor. Geçen yıl aylık 2 bin 500 TL olan bursun bu yılki miktarı henüz belli değil. Başvurular, için son tarih 23 Eylül.

TÜBİTAK

YKS sonucunda sayısal bölümler (astronomi ve uzay bilimleri, biyoloji, fizik, kimya, matematik, moleküler biyoloji ve genetik) için Y-SAY, eşit ağırlıklı ve sözel bölümler (antropoloji, A arkeoloji, arkeoloji ve sanat tarihi, coğrafya, felsefe, ilahiyat, sanat tarihi, sosyoloji, tarih ve Türk dili ve edebiyatı) için TYT puan türünde ilk 25 bine giren öğrencilere 2205-Lisans Bursu veriliyor. 12 ay boyunca verilen bursun başvuruları, 7-25 Ekim tarihleri arasında https://e-bideb.tubitak.gov.tr üzerinden yapılacak. Burs miktarı aylık 4 bin 500 TL.

Haberin Devamı

TÜRK EĞİTİM VAKFI

TEV lisans bursu için 16 Eylül 11 Ekim, ‘üstün başarı bursu’ için de 2 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında başvuru alınacak. Bu sene üstün başarı bursu aylık 9 bin TL, lisans bursu ise 4 bin 500 TL olarak belirlendi. TEV, eğitim bursuna ek olarak 2 bin 500 üniversiteliye ilave aylık destek yapacak. Destek paketi çerçevesinde, öğrencilerin yemek ihtiyaçlarını karşılamak üzere aylık bin TL, ulaşım giderlerini karşılamak için 700 TL ve kitap-kırtasiye ihtiyaçları için de 400 TL burs verilecek.

VEHBİ KOÇ VAKFI

Vakıf, belirli üniversitelerde öğrenim gören lisans öğrencilerine burs veriyor. Başvurular, www.vkv.org.tr adresi üzerinden, 4 Ekim’e kadar yapılabilir.