Eğitim - KariyerYDS TARİHİ 2024 – 2025: YDS ne zaman yapılacak? Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) hangi tarihte yapılacak?

YDS TARİHİ 2024 – 2025: YDS ne zaman yapılacak? Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) hangi tarihte yapılacak?

Paylaş
YDS TARİHİ 2024 – 2025: YDS ne zaman yapılacak? Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) hangi tarihte yapılacak?

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) birçok farklı kurumda geçerliliği olan bir Yabancı dil bilgisi sınavı türüdür. Peki, YDS ne zaman yapılacak? Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) hangi tarihte yapılacak?

YDS ne zaman yapılacak? Sorusu, özellikle yabancı dil bilgisini belgelendirmek isteyen birçok kişinin tercih ettiği sınavlar arasında yer alıyor. Bu kapsamda Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) tarihleri de gündemde yer alıyor. Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), özellikle akademik kariyer yapmak, lisansüstü eğitim başvurusu yapmak veya kamu kurumlarında yabancı dil tazminatı almak isteyenler için büyük önem taşıyor. Peki, YDS ne zaman yapılacak? Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) hangi tarihte yapılacak?

Haberin Devamı

YDS NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024 yılı Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), 3 Kasım 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Yıl içerisinde iki kez düzenlenen YDS, pek çok adayın dil yeterliliğini belgelemek için katıldığı önemli sınavlardan biri.

YDS TARİHİ 2024 – 2025: YDS ne zaman yapılacak Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) hangi tarihte yapılacak

YDS BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

2024 YDS başvuruları 17 Eylül 2024 tarihinde başlamış ve 25 Eylül 2024 tarihinde sona ermiştir. Adaylar başvurularını ÖSYM'nin resmi internet sitesi veya Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden tamamlamışlardır.