Eğitim - KariyerYKS kaç tercih hakkı var 2024? YKS kaç tane tercih yapılıyor, kaç tercih hakkımız var?

YKS kaç tercih hakkı var 2024? YKS kaç tane tercih yapılıyor, kaç tercih hakkımız var?

Paylaş
YKS kaç tercih hakkı var 2024? YKS kaç tane tercih yapılıyor, kaç tercih hakkımız var?

YKS sınavının sonuçların adayların erişimine açılmasının ardından YKS kaç tercih hakkı var 2024? Sorusu, tercih yapacak olan adayların gündeminde yer aldı. Peki, YKS kaç tercih hakkı var 2024? YKS kaç tane tercih yapılıyor, kaç tercih hakkımız var?

YKS kaç tercih hakkı var 2024? Sorusu, tercih döneminin başlaması ve YKS sınav sonuçlarının ÖSYM tarafından açıklanması ile birlikte araştırma konusu oldu. 2024 YKS (TYT-AYT-YDT) sınavlarına katılım gösteren adaylar gözlerini tercih süreci detayları çevirdi. Peki, YKS kaç tercih hakkı var 2024? YKS kaç tane tercih yapılıyor, kaç tercih hakkımız var? 

Haberin Devamı

YKS KAÇ TERCİH HAKKI VAR 2024? 

2024 yılında adayların 24 tercih yapma hakkı bulunmaktadır. Buna göre 2024 yılında YKS sınav sonuçları ile tercih yapacak olan adaylar, 24 tercih hakkı ile birlikte 24 farklı üniversite/bölüm tercihinde bulunabilmektedirler. YKS tercihleri ile ilgili tarihlerin netleşmesi ve YKS tercih kılavuzunun detayları adaylar tarafından bekleniyor.  

YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR? 

YKS tercihlerini gerçekleştirmek isteyen adaylar ÖSYM AİS sistemi üzerinden YKS tercih işlemlerini gerçekleştirebilirler. ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle birlikte online olarak YKS tercihlerini gerçekleştirebilen adaylar, ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak da yapabilmektedir. YKS Tercih Kılavuzu'nun yayınlanmasının ardından adaylar için tercih süreci başlayacak ve bu kapsamda aday işlemlerini gerçekleştirebilecekler.  

Haberin Devamı

YKS kaç tercih hakkı var 2024 YKS kaç tane tercih yapılıyor, kaç tercih hakkımız var

TERCİH YAPARKEN PUANA GÖRE Mİ SIRALAMAYA GÖRE Mİ? 

YKS tercihleri, puana değil sıralamaya göre yapılmalıdır. Adaylar, tercihlerini yaparken geçen yılın sıralamalarını dikkate almalı. Tercih sayısı ise belirli bir sınır dahilinde yapılabilir. 2024 yılında adayların 24 tercih yapma hakkı bulunmaktadır.