EkonomiBelediyelerin 96 milyarlık prim borcu var

Belediyelerin 96 milyarlık prim borcu var

Paylaş
Belediyelerin 96 milyarlık prim borcu var

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın CHP’li belediyelere “SGK borçlarınızı ödeyin” çağrısından sonra Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hemen harekete geçti ve belediyelere borç bildirimleri gönderdi.

Dün bu konuda açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “SGK’ya olan prim borçlarının bir an önce tahsil edilmesi gerekiyor. Bugün itibarıyla belediyelerin prim borçları toplam 96 milyar liraya ulaşmış durumda ve bu borcun yüzde 80’i belediye şirketlerine aittir” dedi.

Haberin Devamı

İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI YAPTI

Bakan Işıkhan, SGK’nın 85 milyon vatandaşın hastane, ilaç ve diğer tedavi harcamalarını karşılayıp, 16 milyon emeklinin aylık ve bayram ikramiyelerini ödediğini anımsattı. Borçlu belediyelere işbirliği çağrısında bulunan Işıkhan, “SGK’ya olan borçların yapılandırılması ve ödeme planlarının oluşturulması konusunda belediyelere her türlü desteği vermeye hazırız. Bu hususta arzumuz, tahsilat sürecini sorunsuz ve en kolay şekilde yönetmektir” ifadesini kullandı.

İLK 5’TE OLANLARI AÇIKLADI

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda ise en borçlu belediyelerin CHP’ye ait olduğunu vurguladı. Işıkhan şöyle devam etti: “SGK’ya en fazla prim borcu olan 5 belediyenin tamamı CHP’li belediyelerdir. Bu gerçek yerel seçimler öncesinde de böyleydi. Seçimlerden önce yaptığımız açıklamada da bunu ifade etmiştik. 96 milyarlık prim borcunun yüzde 67.7’si tek başına CHP’li belediyelere ait. SGK’ya en fazla prim borcu olan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin borcu 5.7 milyar liradır.” Ankara’yı 5.3 milyar lirayla İzmir, 3.3 milyar lirayla İstanbul, 3 milyar lirayla Adana, 1.8 milyar lirayla Şişli Belediyesi takip ediyor.

Haberin Devamı