GündemOyunlarını bozacağız

Oyunlarını bozacağız

Paylaş
Oyunlarını bozacağız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TUSAŞ saldırısı ve terörle mücadeleye değinirken “Hedefimiz terörsüz bir Türkiye, bundan taviz vermeyeceğiz, veremeyiz” dedi. Terörü kaynağı her neresiyse orada kurutacaklarını söyleyen Erdoğan, “İç karışıklık senaryoları yazanların oyunlarını bozacağız, heveslerini kursaklarında bırakacağız” diye konuştu.

‘HEDEF OLMASI MANİDAR’

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, BRICS zirvesinin ardından Tataristan’dan dönerken uçakta açıklamalarda bulundu. Erdoğan, TUSAŞ saldırısı konusunda şunları söyledi: “Teröristler kukladır, bunlar taşerondur. Bizim hedefimiz terörsüz bir Türkiye’dir. Bundan taviz vermeyeceğiz, veremeyiz. Terörün karanlık ve kanlı gölgesinin ülkemizin üzerinden tamamen çekildiği, aydınlık, huzurlu, güvenli bir Türkiye’yi inşa etme hedefimize mutlaka ulaşacağız. Savunma sanayiimiz inşallah bunun amiral gemisi olacaktır.” Erdoğan, TUSAŞ’ın hedef seçilmesinin manidar olduğunu söyledi.

‘YALNIZLIĞA MAHKUMLAR’

Terörün kaynağında kurutulacağını söyleyen Erdoğan “Bunun kaynağı Suriye mi, Suriye. Biz orada gereğini, dün akşam yaptığımız gibi yaparız. Suriye’deki istikrarsızlıktan faydalanan terör örgütünün, bazı Batılı ülkelerin himayelerine girmek için gösterdikleri gayret boşunadır” dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu olan PYD/YPG özellikle terk edilmeye, yalnız bırakılmaya mahkumdur. Amerika bu terör örgütünü bir süre kucağında taşır, ama o süre dolunca da bunları kendi başına bırakmak zorunda” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘BENZİN DÖKENLERE İNAT’

İsrail’in saldırganlıklarına değinen Erdoğan, “İsrail’i durdurmak için silaha erişiminin önünü kesmemiz şart. Biz de Birleşmiş Milletler çatısı altında bu soruna bir çözüm olması, İsrail’e kapsamlı bir silah ambargosu konulması için girişim başlattık” dedi. Erdoğan şöyle devam etti: “Bu çağrımıza destek verenlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Umarız ‘İnsanlık İttifakı’ olarak bu girişimimizi başarıya ulaştırır ve kalıcı barış için bir kapı aralarız. Ateşe benzin dökenlere inat bu yangını söndürmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”

‘ESAD’A ÇAĞRIYI ZAMANA BIRAKTIK’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşme konusunda “Biz, sürecin en başından bu yana hep Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasından ve komşumuzda kalıcı, adil, kapsayıcı bir barış ve huzurun tesisinden yana olduğumuzu vurguluyoruz” dedi. Erdoğan, “Sayın Putin’e, Beşar Esad’ın bizim çağrımıza vereceği cevabın temini noktasında bir adım atması çağrımız oldu. Sayın Putin, Esad’a bu adımı atması için herhangi bir çağrıda bulunur mu? Onu da zamana bırakıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘BERABERLİĞİMİZDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ’

SAHA EXPO ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün, İstanbul’da düzenlenen Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı SAHA EXPO’yu ziyaret etti. Erdoğan yaptığı konuşmada, “Bugüne kadar terörle mücadelemizi daima çok katmanlı, elimizin altındaki tüm araçları, bütün imkanları kullanarak yürüttük. İnşallah bundan sonra aynı stratejik akılla mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tuzağa düşmeyeceğiz taviz vermeyeceğiz, birlik beraberliğimizden taviz vermeyeceğiz. İç karışıklık senaryoları yazanların oyunlarını bozacağız, heveslerini kursaklarında koyacağız” diye konuştu.

VATANDAŞA TEŞEKKÜR

TUSAŞ’a yönelik terör eyleminin ardından milletin yanı sıra muhalefet dahil siyasi partilerin benimsediği müşterek duruşu takdirle karşıladıklarını söyleyen Erdoğan, “Çağrımıza uygun şekilde kardeşlik ekseninde birbirine kenetlenen tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. Türkiye’nin global savunma sanayii sektöründe güçlü bir oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyleyen Erdoğan şöyle konuştu: “Bu başarı, teknolojiyi tasarlama, geliştirme ve üretme yanında stratejik işbirlikleri ve uluslararası projelerle de perçinleniyor, ne kadar iftihar etsek inanın az.”

Haberin Devamı