Dünya pazarlarına yapay zeka ile açılın
Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü tarafından ‘E-İhracatta ChatGPT ve Yapay Zekâ Araçları’ adlı kılavuz yayınlandı.
MURAT GÜLDEREN / KOBİYE Değer
Klavuzda, e-ihracat yapanların iş süreçlerini optimize etmek, pazar analizi yapmak, müşteri hizmetlerini geliştirmek, ürün listelemek, reklam ve pazarlama yapmak, web sitesi açmak ve yabancı dillerde hizmet vermek gibi birçok konuda yardımcı olacak yapay zeka araçları detaylıca anlatıldı.
ANLIK ANALİZ SİSTEMİ
Kılavuzun, e-ihracatın Türkiye’nin genel ihracatı içindeki payını yüzde 10’a çıkarma hedefi doğrultusunda hazırlanmış çok kapsamlı bir kaynak olduğunu belirten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) E-ticaret Meclisi Üyesi Cenk Çiğdemli, “Yapay zeka, müşteri davranışlarını analiz etmek, kişiselleştirilmiş ürün önerileri sunmak ve müşteri hizmet süreçlerini en uygun hale getirme alanlarında etkili bir şekilde kullanılıyor” dedi. Çiğdemli klavuzda öne çıkan başlıkları şöyle özetledi:
Cenk Çiğdemli
DİL SORUNUNU KALDIRIYOR
* Ayrıca bu araç, farklı dillerde iletişim kurmanıza yardımcı olarak, ürünlerinizi ve hizmetlerinizi farklı dilleri konuşan müşterilere sunmanıza olanak tanır.
* Ne tür bilgilere ihtiyacınız olduğunu ve hangi konularda yardıma ihtiyaç duyduğunuzu netleştirmelisiniz. Örneğin, e-ihracat için ürün listeleme stratejileri, uluslararası gönderim yöntemleri veya yerel pazar trendleri hakkında bilgi isteyebilirsiniz.
* Midjourney de, komutları kullanarak görüntüler oluşturmak için kullanılan bir yapay zeka programıdır.
* 10Web IO yapay zeka aracı, web sitesi hazırlamasına kolaylık sağlar.
* Bu platform, oluşturulan web sitelerine ödeme sistemlerinin entegre edilmesine imkan tanıyarak, kullanıcıların e-ticaret web sitelerini verimli bir şekilde kurulmasına da katkıda bulunur.
HIZLI SÜREÇ YÖNETİMİ
* Yapay zeka destekli sistemler stok yönetimi ve talep tahmininde rol alarak envanter yönetimini verimli hale getirir.
* Yapay zeka sayesinde yeni iş fırsatlarını tespit edebilir veya mevcut stratejilerinizi güncellerken destek alabilirsiniz.
* Bu sistemler, en etkin sevkiyat yollarını belirlemek, nakliye maliyetlerini düşürmek ve dağıtım süreçlerini daha hızlı bir hale getirmek amacıyla da kullanılıyor.
* Yapay zeka, tedarik zinciri ağlarında meydana gelebilecek olası aksaklıkları önceden tahmin edebiliyor.
* En önemli yapay zeka araçlarından ChatGPT’ye detaylı sorular sormalısınız. Örneğin, “e-ihracatta en etkili pazar araştırma yöntemleri hangileridir?” gibi spesifik sorular sormak, daha net ve kullanışlı cevaplar alınmasını sağlar.
* Ayrıca ChatGPT’yi kullanarak belirli ürün kategorileri, hizmetler veya teknolojilerdeki eğilimleri yakından takip edebilirsiniz.
* Yine ChatGPT ile, müşterileriniz için kişiselleştirilmiş alışveriş deneyimleri ve öneriler geliştirmek üzere fikirler üretebilirsiniz.
VİDEO İÇERİKLER
* Invideo AI, metin tabanlı bilgileri kullanarak video içerikleri oluşturma aracıdır. Kullanıcılar, video oluşturmak istedikleri konunun başlığını platforma girerek, istedikleri video türünün hazırlanmasını sağlayabilirler.
* Gamma App, saniyeler içinde belgeler, sunumlar ve web sayfaları oluşturmasına olanak tanıyan yeni bir platformdur.
* TLDV.io, video içeriğini özetleyerek önemli noktaları çıkaran bir yapay zeka aracıdır. Zoom, Google Meet ve Microsoft Teams gibi popüler platformlarla entegre çalışabilir. Toplantıları kaydetme, transkripsiyon işlemi ve önemli anları işaretleme gibi imkanlar sunmaktadır.
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
GENÇLERE ÖZEL MESLEK PROGRAMI
UNICEF ve Türkiye Bilişim Vakfı, 18-24 yaş arası gençlere ortak eğitim ve mentorluk programı başlatıyor. 20 Mayıs - 7 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek programda yapay zeka, sürdürülebilirlik, girişimcilik, kişisel gelişim gibi pek çok konuda atölye çalışmaları yapılacak. Ayrıca sektör profesyonelleri öğrencilere kariyer planlaması konusunda rehberlik edecek, gerçek dünya deneyimleri sunacak ve önemli ağ kurma fırsatları sağlayacak. Adaylar, 26 Nisan 2024 tarihine kadar youthall.com/ tr/turkiyebilisimvakfi/kuresel-becerilerprogrami_ 17/ üzerinden başvuru yapabilecek.
KISA... KISA... KISA... KISA...
ATIK KUMAŞLARI MODAYA ÇEVİRDİLER
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tekstil ve Moda Tasarımı öğrencileri, kumaş israfının önlenmesi konusunda farkındalık oluşturmak için atık, defolu ve stok fazlası denim parçalarına yeniden hayat vererek birbirinden şık ve çevre dostu tasarımlar hazırladı. Genç tasarımcılar, bu sayede tecrübe edinme ve çevrelerini geliştirme fırsatı da buldu. Proje sonunda seçilen tasarımlar ise 19 Mayıs Atatürk ’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında markaların İstanbul ve İzmir ’de belirlenen mağaza vitrinlerinde sergilenecek.
- Sahte alkol üretimi yapan 2 kişi tutuklandı!
- Şaka değil gerçek! Evi sanıp mağazanın camını kırdı, yataktan polis uyandırdı
- Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail mesajı: Suriye'nin toprak bütünlüğünü ihlal ediyor
- Beylikdüzü’nde el bombası paniği! İmha ekibi sevk edildi
- İBB Başkanı İmamoğlu'ndan kreş açıklaması